Vatreni ponosni na interes navijača

Dalić: "Hrvatska ima kvalitetu i mora je pokazati"

08.11.2017.

Dalić: "Hrvatska ima kvalitetu i mora je pokazati"
Foto: Getty Images

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ponudio je svoja završna razmišljanja uoči sraza s Grcima na putu prema svjetskoj smotri u Rusiji.

Hrvatska - Grčka
Dodatne kvalifikacije za SP 2018.
9. studenoga 2017., 20:45
Stadion Maksimir, Zagreb.
Ulaznice

Dan prije maksimirskog dvoboja, izbornik Zlatko Dalić još mora odlučiti hoće li u početnu postavu uvrstiti Marija Mandžukića, koji ima zdravstvenih poteškoća. U ponedjeljak je iz kombinacija ispao Milan Badelj.

"Mandžukić želi igrati, jedva čeka igrati, no još ćemo vidjeti. Sutra se igra tek prvo poluvrijeme, čeka nas još i uzvrat za tri dana i ne trebamo ništa forsirati. Bude li spreman, igrat će, a u suprotnom - neće. Odlučio sam i tko će mijenjati Badelja, ali ne bih još izlazio u javnost s time. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača u reprezentaciji", objasnio je Dalić.

"Nemamo potrebu biti nervozni, srljati i juriti po pogodak. Moramo biti prije svega pametni, igrati mirno i strpljivo, pokušavati preko bokova te tako tražiti šansu. Za to smo spremni, predočio sam igračima ideju i ne smijemo pasti pod bilo kakav pritisak ili euforiju", dodao je.

Hrvatska je Grčku svladala samo jednom u šest pokušaja, no to neće utjecati na sutrašnju izvedbu, poručuje izbornik:

"Ne gledam u prošlost, gledam samo ispred sebe. Statistika mi je ipak nevažna, važno je da smo mi spremni za sutrašnju utakmicu. Nismo birali suparnika, a za plasman na Svjetsko prvenstvo moramo pobijediti bez obzira tko stoji s druge strane. Znamo što nas čeka, ne želim opterećivati igrače nekim tradicijama jer je važan samo način kako pobijediti Grke. Pred nama je velika utakmica, ponosni smo što nas čeka pun Maksimir jer nam navijačka podrška puno znači. Hvala navijačima na takvom interesu i pozivam ih na strpljenje, premda to ne znači da nećemo učiniti sve za pobjedu. Treba nam 12. igrač, znamo što ova utakmica nosi. Ova momčad ima kvalitetu i mora je pokazati".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri