Predviđanje rezultata

Zagrebački ZOO: Igra živaca uoči sraza Hrvatske i Grčke

09.11.2017.

Zagrebački ZOO: Igra živaca uoči sraza Hrvatske i Grčke
Foto: Arhiva HNS

Djelatnici Zoološkog vrta grada Zagreba toplo se nadaju da ovotjedne utakmice između Hrvatske i Grčke neće biti neizvjesne poput Kentova predviđanja njihova rezultata.

Pred gibona Kenta, glavnoga maksimirskog sportskog prognostičara, postavljen je zadatak: predvidjeti hoće li Hrvatska u ogledima s Grčkom izboriti nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Kako gibonima ne odgovara niska temperatura, kutije s obilježjima dviju zemalja, ispunjene voćem, poslužene su u unutarnjoj nastambi. Kent se odmah zaletio prema grčkoj kutiji i uzeo jednu voćku. Tu je njegov interes za Grčku stao. Okrenuo se hrvatskoj kutiji i temeljito počeo prazniti njezin sadržaj. Njegova partnerica Kulička i kći Fiona pritom su se počastile voćem iz grčke kutije.

Djelatnici Vrta nisu bili sigurni kako sve to iščitati, pa se u konzultacije uključilo maksimirsko "Oko sokolovo", timaritelj gibona Ivan Tunić. On je zaključio kako Kent predviđa prolazak Hrvatske na Svjetsko prvenstvo.

„Nadamo se da će Kent imati što prognozirati i iduće ljeto te da ćemo na njegovim prognozama susretati obitelji koje dijele ljubav prema životinjama i nogometu“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Foto: Arhiva HNS

Prognoziranje je pratio i Branko Mikša, počasni predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza.

„U Zoološki sam vrt nekada dolazio kao gradonačelnik, no sada sam ovdje još i češće. Za to je najzaslužnija moja unučica“, otkrio je Mikša.

Večerašnja kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Grčke igra se u Maksimiru, a nedjeljna u Pireju.

Budući da na utakmicama nema gostujućih navijača, za Vatrene treba srčano navijati sve do nedjelje. Zato u Zoološki vrt svi posjetitelji s nekim obilježjem hrvatske reprezentacije do nedjelje mogu ući po povoljnijoj cijeni. Ulaznice za odrasle tako mogu kupiti po cijeni od 25, a ulaznice za djecu od 7 do 14 godina po 15 kuna.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri