Hvala igračima i hvala navijačima

Dalić: "Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme"

09.11.2017.

Dalić: "Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije skrivao zadovoljstvo nakon vrijedne pobjede nad Grčkom, no upozorava kako su Vatreni tek na pola puta prema Rusiji.

U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine Hrvatska je pred punim maksimirskim tribinama pobijedila Grčku rezultatom 4:1, uz pogotke Modrića, N. Kalinića, Perišića i Kramarića, dok je jedini strijelac za goste bio Papastathopoulos.

"Hvala igračima na sjajnoj predstavi i na njihovom ponašanju. Nismo se uvukli u bilo kakav problem, nismo dobili niti jedan karton. Hvala navijačima, svima koji su bili na stadionu i svima koji su izvan njega navijali za hrvatsku reprezentaciju, što je jedino normalno i jedino ljudski. No, ovo je bilo samo prvo poluvrijeme. Nema euforije uoči puta u Grčku, nema veselja iako smo odigrali super, ali za mene je 0:0", sažeo je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Znali smo da ne možemo igrati protiv trojice stopera kroz sredinu i sve je bilo podređeno bokovima. Dogovor je bio da Kramarić i Perišić ulaze u sredinu te otvaraju prostor za Vrsaljka i Strinića. Vrhunski smo to odradili, imali smo šansi za još pogodaka, ali mogli smo još jedan i primiti. Žao mi je zbog onog kornera, nismo bili na razini kada smo primili pogodak. Grčka me nije iznenadila, išli su na duge lopte, pri čemu su Brozović i Rakitić odradili veliki posao zatvarajući spuštanje lopte za Fortounisa. Stajali smo kompaktno i svaka je lopta bila naša", objasnio je.

Hrvatska svoju kvalitetu mora dokazati i u nedjelju u Pireju.

"Svi smo svjesni kakve igrače imamo i kakva je njihova kvaliteta. Mi smo morali pokazati i kvalitetu i karakter, i to su igrači večeras učinili. Njihove su najveće zasluge, a premda ću možda biti dosadan s time, moram opet reći da nema opuštanja. Prošao sam mnoge slične situacije", ističe Dalić.

Mario Mandžukić ipak nije bio spreman za nastup, ali pokušat će pomoći Vatrenima u uzvratu.

"I Mandžukić i ja imali smo veliku želju da on zaigra, no bio bi to preveliki rizik i vjerojatno bi vrlo brzo morao van igre. Za uzvrat će biti spreman i bit će u kadru. Žao mi je što nije igrao, ali ozljeda je bila jača i od mene i od njega", ispričao je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri