Vatreni spremni za dan odluke

Dalić: "Da nemamo kvalitetu, sve bi taktike pale u vodu"

11.11.2017.

Dalić: "Da nemamo kvalitetu, sve bi taktike pale u vodu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije dan uoči uzvratnog okršaja s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Grčka - Hrvatska
Dodatne kvalifikacije za SP 2018.
12. studenoga 2017., 20:45
Stadion Georgios Karaiskakis, Pirej.

Vatreni su u subotu stigli u Grčku te će na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju održati završni trening uoči drugog sraza s izabranicima Michaela Skibbea. Izbornik Zlatko Dalić, svjestan hrvatske prednosti 4:1, traži maksimalnu ozbiljnost za posljednjih 90 minuta na putu prema Rusiji.

"Euforija vodi u krivom smjeru. Moramo ostati staloženi i ostvariti cilj po koji smo došli. Bude li netko razmišljao drugačije, neće biti dobro. No, igrači su svjesni toga, znaju koji im je posao. Moramo biti pažljivi, ništa još nije gotovo. Umor bi nam mogao biti problem, ali nemamo puno izbora. Igrači će biti spremni, tako igraju i u Europi. Mi moramo biti spremni dobiti obje utakmice", sažeo je. 

"Rekao sam i prije prve utakmice da jako cijenim grčku momčad, ne može bilo tko primiti samo šest pogodaka u kvalifikacijama. Mi smo im rano zabili, ali očekujem drugačiju Grčku sutra. Oni moraju tražiti rezultat i dat će sve od sebe da nas pobijede. Neće nam biti nimalo lako i više ne razmišljamo o zagrebačkoj utakmici. Svatko ima svoje izostanke, ali sutra se odlučuje o plasmanu na SP i nitko nema pravo na ispriku", nastavio je izbornik.

U Pireju bi na travnjak mogli istrčati i "povratnici" u momčad, Mario Mandžukić s hrvatske te Kostas Manolas s grčke strane.

"Nadam se da će Mandžukić biti spreman, jako nam je važan i nedostajao nam je na Maksimiru. U Zagrebu nismo htjeli ulaziti u bilo kakav rizik, a i inače prakticiram da igraju 100 posto spremni igrači. Grcima se vraća Manolas kao veliko pojačanje, ali ključna je njihova cijela momčad. Nema potrebe da mi mnogo mijenjamo, mi nismo reprezentacija koja se brani i mislim da to ne bi bilo pametno. Tada se uvijek može dogoditi nekakva zalutala lopta i primljeni pogodak. Nemamo taj profil igrača, mi smo došli pobijediti i to nam je cilj. U nekim trenucima morat ćemo se braniti, sigurno, ali to nam nije osnovni motiv. Nama je ova utakmica kao ona u Ukrajini, kvalifikacijska, i tako se moramo postaviti i dokazati kvalitetu", kaže Dalić.

Ključ je upravo ta kvaliteta, ističe izbornik.

"Neću ja sada govoriti o svojoj taktici, to nije bitno - da ovi igrači nemaju kvalitetu, sve bi taktike pale u vodu. Ja sam samo malo pomogao, a sve ostalo je na njima. Rekao sam im i sada na sastanku da im nitko ništa nije poklonio, da im je ostao tek malo kotačić za odraditi, a onda će moći sedam mjeseci uživati u klubovima i čekati Svjetsko prvenstvo".

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri