Zahvala bivšem izborniku

Rakitić: "Moramo odigrati svoju najbolju utakmicu"

11.11.2017.

Rakitić: "Moramo odigrati svoju najbolju utakmicu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić najavio je sutrašnji okršaj s Grčkom u Pireju, na vrućem terenu na kojemu se Hrvatska nada potvrdi plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Grčka - Hrvatska
Dodatne kvalifikacije za SP 2018.
12. studenoga 2017., 20:45
Stadion Georgios Karaiskakis, Pirej.

Reprezentacije Grčke i Hrvatske u nedjelju navečer odlučuju o putniku na svjetsku smotru u Rusiju, a Ivan Rakitić i suigrači u četvrtak su u Zagrebu stekli nemala tri pogotka prednosti. 

"Svi koji poznaju nogomet znaju da nas čeka pakao, a osim toga igrao sam nedavno u Pireju s Barcelonom. Pritisak publike je ogroman. Lijepo je što smo pobijedili 4:1 u prvoj utakmici, no to nam sutra neće ništa značiti. Moramo zaigrati kao da tek počinje prva utakmica i moramo ići na pobjedu. Grčka će biti posebno motivirana, želi se iskupiti i dokazati da ono nije bilo njihovo pravo lice. Bit će teško, ali moramo biti čvrsti i držati se svoje igre. Treba još jednom dokazati da smo kvalitetniji od Grčke. Vjerujemo u sebe, ali treba se dokazivati iz utakmice u utakmicu, premda svatko ima i boljih i lošijih dana", poručio je dokapetan reprezentacije.

"Grčka je jako ozbiljna, uvijek je težak protivnik, no želimo uspjeti i plasirati se u Rusiju. Moramo skupiti glave i odigrati na maksimalnoj razini. Ne samo da moramo odigrati svoju najbolju utakmicu, nego baš ništa ne smijemo prepustiti slučaju i moramo biti spremni na sve što se može dogoditi na terenu. Poslije ovoga više nema uzvrata, ovo je zadnji korak do Svjetskog prvenstva, a i tamo želimo biti među najboljima. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe", dodao je Rakitić.

Hrvatska je pri samom kraju kvalifikacija doživjela i smjenu na klupi - Antu Čačića zamijenio je Zlatko Dalić. Rakitić je istaknuo ulogu bivšeg izbornika i prokomentirao novosti pod novim izbornikom. 

"Naša je dužnost prije svega zahvaliti bivšem izborniku i njegovom stožeru. S njima smo krenuli na ovaj put i oni su također dio ovih pobjeda. Naravno, svaki izbornik donosi novosti te je i Dalić došao s jasnim idejama. Krasi ga velika žar za nogometom, pravi je pobjednik i na nama je da ga pratimo. Maksimalno vjerujemo u njegov stožer, pozitivno smo krenuli i želimo da tako bude u budućnosti. Želimo da mu se pruži prilika te da s njime napravimo ovaj veliki korak. Nisu važne pozicije pojedinca, hoću li igrati desnog braniča ili ne igrati uopće, važan je samo uspjeh Hrvatske", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri