UEFA i CAFE čestitali na projektu

Zajedničko slavlje: HNS uspješno ugostio slijepe i slabovidne

11.11.2017.

Zajedničko slavlje: HNS uspješno ugostio slijepe i slabovidne
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez uspješno je na utakmici s Grčkom ugostio slijepe, slabovidne i gluhe navijače te njihove pratitelje.

Uz osobe u kolicima, koji su već tradicionalni gosti Hrvatskog nogometnog saveza na utakmicama hrvatske reprezentacije, maksimirski dvoboj s Grcima pratile su i slijepe i slabovidne osobe, u suradnji s Udrugom slijepih Zagreb, kao i gluhe osobe.

Foto: Drago Sopta/HNS

Njima je HNS omogućio ulaznice, prijemnike za slušanje i dvojicu naratora koji su na poseban način prenosili zbivanja na terenu i oko njega te je cijeli projekt odrađen na obostrano zadovoljstvo, s obzirom da su baš svi navijači tako mogli uživati u sjajnoj partiji Vatrenih i slaviti veliku i vrijednu pobjedu 4:1.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Zahvaljujem na uspješnoj suradnji na provedbi projekta 'Audio deskripcija sportskih događaja za slijepe i slabovidne'. Reakcije samih korisnika više su nego pozitivne i siguran sam da će se suradnja između Grada Zagreba, Udruge slijepih Zagreb i HNS-a nastaviti na sveopće zadovoljstvo", poručio je Branimir Šutalo, viši stručni savjetnik gradonačelnika za osobe s invaliditetom.

Foto: Drago Sopta/HNS

Projekt je prepoznala i krovna europska nogometna organizacija (UEFA) te čestitala na svojim društvenim mrežama, a isto je učinila i organizacija CAFE.

UEFA i HNS čvrsto stoje iza ideje kako uživanje u nogometu treba biti dostupno svima - bez obzira tko ste, odakle ste i kako igrate nogomet. Sve aktivnosti Uefe u području društvene odgovornosti razvijaju se pod kapom projekta "Respect".

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon kampanje "Ne rasizmu", UEFA je od ove jeseni započela s novom kampanjom, #EqualGame, koja za cilj ima promociju uključivosti, različitosti i pristupačnosti nogometu u Europi. Uključivanje osoba s invaliditetom u nogomet jedan je od ciljeva i HNS-a, a audio deskripcija omogućena slijepima i slabovidnima na utakmici Hrvatska - Grčka novi je važan korak u tom smjeru.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri