"Nula" u Pireju

Vatreni osigurali svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu!

12.11.2017.

Vatreni osigurali svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu!
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je utakmicom bez pogodaka u Pireju potvrdila vizu za svoje deseto veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

GRČKA - HRVATSKA 0:0 (0:0)
Doigravanje za SP 2018., uzvratna utakmica.
Stadion Georgios Karaiskakis, Pirej.

Sudac: B. Kuipers (Nizozemska)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Tachtsidis (24')

Hrvatska: Subašić, Strinić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Brozović, Rakitić, Perišić (od 85' Rebić), Modrić (od 90+1' Mitrović), Mandžukić, N. Kalinić (od 78' Kramarić). Izbornik: Z. Dalić.

Grčka: Karnezis, Retsos, Manolas, Papastathopoulos, Torosidis, Tziolis, Tachtsidis, Zeca, Bakasetas (od 59' Gianniotas), Christodoulopoulos (od 59' Fortounis), Mitroglou (od 78' Pelkas). Izbornik: M. Skibbe.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon velikih 4:1 na Maksimiru u četvrtak, hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neriješenih 0:0 na gostovanju kod Grčke te ostvarila željeni cilj, plasman među svjetsku elitu.

Hrvatska će tako idućeg ljeta zaigrati na svojoj petoj svjetskoj smotri - ukupno desetom velikom natjecanju - nakon osvajanja brončane medalje u Francuskoj '98 te sudjelovanja u grupnoj fazi natjecanja u Japanu i Južnoj Koreji '02, Njemačkoj '06 te Brazilu '14. Propušten je tek plasman u Južnoafričku Republiku '10.

Susret u Pireju očekivano je ponudio čvrstu, borbenu igru sa znatno manje prilika za pogodak nego u Zagrebu. Papastathopoulos je pucao tik pored vratnice u 17. minuti, uzvratili su Rakitić i Perišić udarcima s ruba šesnaesterca, a Subašić je dobrom intervencijom zaustavio grčki napad pet minuta prije odmora.

No, najbolji je potez "iz rukava" izvukao Perišić u 42. minuti, kada je silovitim udarcem s dvadesetak metara uzdrmao vratnicu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Drugo je poluvrijeme otvoreno s nešto više uzbuđenja pred oba gola, a najopasniji je bio prizemni udarac Mitrogloua iz 58. minute, koji je završio malo pored gola.

Grčka je naposljetku prvi udarac u okvir gola uputila preko Tachtsidisa tri minute prije kraja dvoboja, Kramarić je potom ciljao suprotne rašlje, ali hrvatski prolaz na Svjetsko prvenstvo nije došao pod znak pitanja.

U predvečernjim je satima plasman na svjetsku smotru osigurala i reprezentacija Švicarske, koja je još jednom utakmicom bez pogodaka sačuvala prednost 1:0 stečenu na gostovanju kod Sjeverne Irske. U preostalim susretima europskog doigravanja sastaju se još Italija i Švedska u ponedjeljak te Republika Irska i Danska u utorak.

Ždrijeb grupne faze Svjetskog prvenstva na rasporedu je 1. prosinca u Moskvi, a 32 reprezentacije bit će smještene u osam skupina po četiri momčadi.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri