Izbornik "deset tona" lakši

Dalić: "Htjeli smo nogometom donijeti malo veselja Hrvatskoj"

12.11.2017.

Dalić: "Htjeli smo nogometom donijeti malo veselja Hrvatskoj"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić presretan je dočekao posljednji sučev zvižduk u Pireju, koji je označio hrvatski plasman na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska reprezentacija izbacila je Grčku u doigravanju za svjetsku smotru u Rusiji s ukupnih 4:1. Pobjeda u Zagrebu potvrđena je remijem u Pireju, partijom koja nije bila za nogometne sladokusce, no željeni je cilj ostvaren.

"Tko sad misli o igri", s osmijehom je poručio izbornik te nastavio: "Nisam sretan s igrom, ali mi smo na Svjetskom prvenstvu i to je sada najvažnije. Ostvarili smo svoj cilj, a igra će doći".

"Presretan sam, prezadovoljan, i skinuo sam deset tona velikog tereta i velike odgovornosti sa svojih leđa. Sada mogu reći koliko je sve ovo bilo teško u zadnjih mjesec dana, to najbolje znamo ja i moja obitelj. Nemam uopće snage komentirati samu utakmicu", dodao je.

Navijači reprezentacije sada će s posebnim nestrpljenjem čekati Svjetsko prvenstvo.

"Znam da se sada u Hrvatskoj slavi i raduje, to je ono što smo htjeli, da barem tim nogometom donesemo malo veselja, a najviše zasluga pripada našim igračima", kaže Dalić.

Hoće li Dalić nastaviti na klupi hrvatske reprezentacije?

"Ja sam uvijek spreman za Hrvatsku i s moje strane problema nema. Možemo se dogovoriti za minutu. Meni je bilo na čast i ponos biti s ovim dečkima", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri