Argentina, Island i Nigerija

Dalić: "Moglo je i bolje i gore. Moramo biti pravi"

01.12.2017.

Dalić: "Moglo je i bolje i gore. Moramo biti pravi"
Foto: Getty Images

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je ždrijeb Svjetskog prvenstva, koji je u petak održan u Moskvi.

Vatreni će na svjetskoj smotri u Rusiji igrati u Skupini D, zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom, odlučile su kuglice.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, osvrnuo se prije svega na nositelja skupine, reprezentaciju Argentine čije boje brani i najbolji igrač svijeta, Lionel Messi. 

"Veliko je zadovoljstvo i čast biti među 32 najbolje momčadi na svijetu, no to je Hrvatska i zaslužila po svemu onome što ima. Ceremonija ždrijeba bila je prekrasna, a ishod je mogao biti i bolji i gori. Nisam imao posebnih želja, a na kraju smo dobili Argentinu i Messija. S njima ništa ne možemo izgubiti, no možemo odigrati dobru utakmicu. Messijeva je Argentina jedna od najboljih momčadi na svijetu, a igranje protiv najboljeg igrača na svijetu bit će nam veliki izazov i veliki ispit. Oni su jedni od favorita za titulu, ali mi moramo vjerovati u sebe i svoju momčad te odigrati najbolje što možemo, a sigurno je da možemo puno", rekao je.

Nastup na Svjetskom prvenstvu Hrvatska će otvoriti protiv Nigerije, dok je u posljednjem kolu čekaju poznanici iz kvalifikacija, nogometaši Islanda.

"Nigerijci su nam nepoznata momčad i moramo je dobro proučiti. Bili su prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, bez poraza. Mladi su, s njemačkim izbornikom na čelu. Islanđane pak poznajemo dobro, te nam je ovo prigoda da im uzvratimo za onaj poraz u Reykjaviku. Imamo vremena sve pripremiti, uključujući i izbor kampa".

"Odmah krećemo s analizama kako bismo bili spremni za Svjetsko prvenstvo. Najvažnije je da naši igrači budu zdravi i pravi. Tražit ćemo i prijateljske suparnike izvan Europe, iz Afrike, jer o Europljanima uglavnom svi sve znamo. Fokusirat ćemo se na Nigeriju, pa na Argentinu, ali strategija nam se mora svoditi na jake suparnike i jake utakmice", istaknuo je izbornik Dalić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri