Šuker u Nyonu

Rim otvara EURO 2020, Vatreni saznali poziciju u ždrijebu Lige nacija

07.12.2017.

Rim otvara EURO 2020, Vatreni saznali poziciju u ždrijebu Lige nacija
Foto: UEFA

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sudjelovao je u četvrtak na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora Uefe, održanoj u Nyonu.

Izvršni odbor Uefe najviše se bavio s dva velika predstojeća reprezentativna natjecanja Uefe - Eurom 2020. i Ligom nacija.

Izvršni odbor izabrao je Rim (Stadio Olimpico) za domaćina utakmice otvaranja sljedećeg Europskog prvenstva, te je ždrijebom uz sportske i zemljopisne kriterije odredio kako će Skupinu A ugostiti Rim i Baku, Skupinu B St. Peterburg i Kopenhagen, Skupinu C Amsterdam i Bukurešt, Skupinu D London i Glasgow, Skupinu E Bilbao i Dublin te Skupinu F München i Budimpešta.

Reprezentacija svake zemlje domaćina koja izbori nastup na završnom turniru odigrat će u natjecanju po skupinama najmanje dvije utakmice pred svojom publikom.

S obzirom da u Bruxellesu nisu ispunjeni zadani uvjeti u projektu Eurostadiona, četiri utakmice koje su trebale biti odigrane u belgijskoj prijestolnici bit će odigrane u Londonu. Wembley će tako ugostiti ukupno sedam susreta, uključujući i oba polufinala te finale.

Izvršni odbor potvrdio je proceduru ždrijeba i određivanje rasporeda prvog izdanja Lige nacija. Hrvatska će reprezentacija nastupiti u elitnom razredu, Ligi A, te će u ždrijebu biti svrstana u treću jakosnu skupinu, zajedno s Poljskom, Islandom i Nizozemskom.

Prvu jakosnu skupinu čine Njemačka, Portugal, Belgija i Španjolska, a drugu Francuska, Engleska, Švicarska i Italija. Ždrijeb je na rasporedu 24. siječnja u Lausanni.

Za domaćina završnog turnira UEFA Futsal Cupa 2018. godine, od 19. do 22. travnja, izabrana je španjolska Zaragoza.

Sljedeća sjednica IO-a Uefe predviđena je za 25. veljače 2018. godine u Bratislavi, dan prije 42. redovnog Kongresa Uefe.

Foto: UEFA

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri