Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Šuker u Nyonu

Rim otvara EURO
2020, Vatreni saznali
poziciju u ždrijebu
Lige nacija

07.12.2017.
Rim otvara EURO 2020, Vatreni saznali poziciju u ždrijebu Lige nacija
foto: UEFA
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sudjelovao je u četvrtak na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora Uefe, održanoj u Nyonu.

Izvršni odbor Uefe najviše se bavio s dva velika predstojeća reprezentativna natjecanja Uefe - Eurom 2020. i Ligom nacija.

Izvršni odbor izabrao je Rim (Stadio Olimpico) za domaćina utakmice otvaranja sljedećeg Europskog prvenstva, te je ždrijebom uz sportske i zemljopisne kriterije odredio kako će Skupinu A ugostiti Rim i Baku, Skupinu B St. Peterburg i Kopenhagen, Skupinu C Amsterdam i Bukurešt, Skupinu D London i Glasgow, Skupinu E Bilbao i Dublin te Skupinu F München i Budimpešta.

Reprezentacija svake zemlje domaćina koja izbori nastup na završnom turniru odigrat će u natjecanju po skupinama najmanje dvije utakmice pred svojom publikom.

S obzirom da u Bruxellesu nisu ispunjeni zadani uvjeti u projektu Eurostadiona, četiri utakmice koje su trebale biti odigrane u belgijskoj prijestolnici bit će odigrane u Londonu. Wembley će tako ugostiti ukupno sedam susreta, uključujući i oba polufinala te finale.

Izvršni odbor potvrdio je proceduru ždrijeba i određivanje rasporeda prvog izdanja Lige nacija. Hrvatska će reprezentacija nastupiti u elitnom razredu, Ligi A, te će u ždrijebu biti svrstana u treću jakosnu skupinu, zajedno s Poljskom, Islandom i Nizozemskom.

Prvu jakosnu skupinu čine Njemačka, Portugal, Belgija i Španjolska, a drugu Francuska, Engleska, Švicarska i Italija. Ždrijeb je na rasporedu 24. siječnja u Lausanni.

Za domaćina završnog turnira UEFA Futsal Cupa 2018. godine, od 19. do 22. travnja, izabrana je španjolska Zaragoza.

Sljedeća sjednica IO-a Uefe predviđena je za 25. veljače 2018. godine u Bratislavi, dan prije 42. redovnog Kongresa Uefe.

Još vijesti

 • Jesenski selektivni turnir Nogometnih središta HNS-a

  19.11.2018.

  Jesenski selektivni turnir Nogometnih središta HNS-a

  Od 20. do 25. studenoga održava se jesenski selektivni turnir Nogometnih središta HNS-a za dječake i djevojčice. Turniri se održavaju na području Splita, a turnir za djevojčice na rasporedu je od 20...

 • Engleski FA ugostio predstavnike HNS-a na službenom ručku

  18.11.2018.

  Engleski FA ugostio predstavnike HNS-a na službenom ručku

  Engleski nogometni savez ugostio je predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza na službenom ručku uoči odlučujuće utakmice u Ligi nacija na Wembleyju. Samo mjesec dana nakon riječkog sraza, Hrvatska i...

 • Wembley: Novo ruho engleskog hrama

  18.11.2018.

  Wembley: Novo ruho engleskog hrama

  Wembley, hram engleskog, ali i europskog i svjetskog nogometa, od 2007. godine u novom je ruhu te svim posjetiteljima pruža uistinu veličanstven doživljaj. Sam spomen Wembleyja poseban je trenutak za...

 • Upute za hrvatske navijače na Wembleyju

  16.11.2018.

  Upute za hrvatske navijače na Wembleyju

  U suradnji s Engleskim nogometnim savezom i stadionom Wembley, Hrvatski nogometni savez obavještava sve navijače koji putuju u London na utakmicu Engleska - Hrvatska o svim detaljima dolaska i...

Prethodna utakmica

Engleska - Hrvatska 2:1

18.11.2018.

Wembley, London