Slavlja Atletica, Milana i Spartaka

Vrsaljko asistirao za pobjedu, Kalinić za vodstvo, Pašalićeva "točka na i" u derbiju

10.12.2017.

Vrsaljko asistirao za pobjedu, Kalinić za vodstvo, Pašalićeva "točka na i" u derbiju
Foto: Drago Sopta/HNS

Šime Vrsaljko odigrao je jednu od ključnih uloga u gostujućem slavlju Atletico Madrida, Mario Pašalić pogotkom je zaključio domaći uspjeh moskovskog Spartaka, a Nikola Kalinić upisao je asistenciju u pobjedi Milana.

U 15. kolu Primere Betis je ugostio Atletico Madrid, a presudio je pogodak Nigueza u 29. minuti susreta za konačnih 1:0. Španjolac je pogodio na drugoj vratnici, na niski ubačaj hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka.

Vrsaljko je igrao od početka do kraja utakmice, a Atletico drži treće mjesto ligaškog poretka, s 33 osvojena boda i bez poraza.

Spartak iz Moskve u gradskom je derbiju nadjačao CSKA 3:0, pri čemu je prva dva pogotka postigao Promes, a treći je bio djelo Marija Pašalića duboko u sudačkoj nadoknadi.

Pašalić je mirno okončao Spartakov protunapad, našavši se sam ispred suparničkog vratara, a u igru je ušao u 66. minuti umjesto Samedova.

Spartak je drugi na ljestvici ruskog prvenstva, s pet bodova manje od Ćorlukinog Lokomotiva.

Milan je u sklopu 16. kola Serie A dočekao Bolognu, a nakon samo deset minuta igre Nikola Kalinić je glavom spustio loptu za strijelca Bonaventuru. Ubrzo je izjednačio Verdi, a za pobjedu crveno-crnih 2:1 pobrinuo se ponovno Bonaventura u 76. minuti.

Kalinić je igrao do 68. minute, kada ga je zamijenio Silva, a u dresu Bologne završnih je desetak minuta odradio Bruno Petković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri