Brojne pohvale i čestitke

Siniša Krajač: "HNS-u treba izraziti zahvalnost i poštovanje"

22.12.2017.

Siniša Krajač: "HNS-u treba izraziti zahvalnost i poštovanje"
Foto: Drago Sopta/HNS

Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, također je prisustvovao Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza.

Skupštinarima HNS-a u zagrebačkom Hotelu Sheraton obratio se i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač.

"HNS i njegovi županijski savezi na tjednoj bazi odrade oko 800 službenih utakmica. To je oko 3500 službenih utakmica mjesečno. HOO ne samo da brine o olimpijskim sportovima, on se brine oko cjelokupnom sportu. A u HNS-u ima fenomenalnog partnera. Zamislite koje su to brojke i koliko je mladih uključeno u to, koliko ih odrasta kroz nogomet, kroz sport, na jedan zdrav način. Pritom se poistovjećuju sa svojim idolima, s najvećim svjetskim igračima. A oni su iznikli upravo iz vaših sredina. Na tome vam treba čestitati i dati posebno priznanje".

"Zato bih se s ovoga mjesta posebno zahvalio onima koji volonterski podržavaju sport, kao i svim profesionalcima te vama, predsjedniče, koji vodite taj sustav koji se održava na zavidnom nivou pod vrlo teškim okolnostima. I tu bih uputio velike pohvale jer se vlastitim sredstvima brinete da osigurate nesmetan rast nogometa kada znamo da su nogometni tereni u vlasništvu lokalnih sredina - vi svejedno ulažete svoj novac u infrastrukturu. Time pomažete i sportu u cijelosti".

"Preko 50 posto aktivnih sportaša u Hrvatskoj bavi se upravo nogometom. Moram istaknuti da je participacija HNS-a u državnom proračunu mizerna, taj iznos se kreće oko 2 milijuna kuna. Bio sam prisutan kad je HNS rekao da se može dati onima kojima je potrebnije - Savez je sposoban uprihoditi sam 200 milijuna kuna. Više kroz poreze vrati državi nego što je do sada od svih vlada dobio povrat. Ne mogu doći u ovu kuću i ne izraziti zahvalnost i poštovanje. Nije to dvoje-troje ljudi, to ste vi, to je vaš rad, to je sve vaše".

"Najmanje što u ovom trenutku možemo učiniti jest pohvaliti. Kada igra A-reprezentacija, živne cijela država. Neki dan gledam spot Hrvatske turističke zajednice, i tko je prvi uključen u to - sportaši. Njih zna cijeli svijet. Ali i tu dominiraju nogometaši. Netko ih je stvorio, netko je s njima radio, netko ih je doveo do A-reprezentacije. Od nezamjenjivog Luke preko Mandže, da dalje ne nabrajam. To nije od jučer, to traje već 2 i pol desetljeća. Toliko dugo ih stvarate, oni su ponos ove zemlje. Na tome im treba čestitati, ali najveće čestitke vama. Ne govorim to zato što je to odraz moje simpatije prema nogometu, to su činjenice. Treba to stalno ponavljati i isticati".

"Na kraju, iskrene čestitke A-reprezentativcima, izborniku, stožeru i rukovodstvu Saveza na plasmanu na Svjetsko prvenstvo na kojem vam želim veliki uspjeh. Ne bih htio zaboraviti ni navijače koji su bili na Maksimiru, pokazali smo da možemo biti primjer kako se voli reprezentacija. Vjerujem da će ova skupština proći u ugodnom tonu i da će sve odluke biti donesene u skladu s propisima, s ciljem boljitka nogometa. Uz iskrene želje i čestitke za božićne i novogodišnje blagdane, želim vam puno uspjeha u daljnjem radu", rekao je Krajač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri