Maksimalno korištena zarada

Šuker: "Ponosan sam, HNS radi odlične stvari"

22.12.2017.

Šuker: "Ponosan sam, HNS radi odlične stvari"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Davor Šuker održao je konferenciju za medije.

Davor Šuker dobio je na Skupštini u zagrebačkom Sheratonu novi četverogodišnji predsjednički mandat, uz potporu 48 zastupnika, tri suzdržana i jednog protiv. 

"Hvala svima u nogometnoj obitelji, ponosan sam na svoj ponovni izbor. Volio bih kad bi svi sportski savezi u Hrvatskoj imali naš budžet i mogli pripremiti ovakav program. Volio bih i kada bismo mogli pomoći svakome od 1600 nogometnih klubova, ali to nije moguće. Ipak, pomažemo mnogo, a najvažnije je da je sportska obitelj zadovoljna. Želim da u budućnosti, pri odlasku na SP, napravimo i novi iskorak prema navijačima, sve u interesu hrvatskog nogometa. Treba vremena, ali vidjeli smo da HNS radi odlične stvari".

Na Skupštini je usvojen i financijski plan za sljedeću godinu.

"A-reprezentacija donosi najviše sredstava i pokazatelj je stabilnosti. Financije treba znati iščitavati, a naše računovodstvo odlično radi. Ponosni smo na zaradu i maksimalno je koristimo", rekao je Šuker.

Nekoliko je riječi posvetio i skupštinarima koji su napustili zasjedanje. 

"Nije to prvi put, znalo se i prije da će napustiti Skupštinu. Svaki puta kada smo tražili sastanke i dijalog, uvijek je ista strana odbijala. S druge strane, pohvalio bih Darija Šimića koji je u završnom govoru pozvao na razgovor i na jedinstvo. Mnogo smo toga napravili u nogometu, a ponovno pozivam drugu stranu koja inače izdaje priopćenja i upute. Hajduk ima svoju viziju rada i u to se nećemo uplitati".

Kako predsjednik Šuker komentira posljednju izjavu premijera Plenkovića?

"Po Fifinom i Uefinom statutu, politika se ne bi trebala miješati u nogomet. HNS radi po svom statutu i ne bih volio da nam se dogodi ono što se događa Peruu i Španjolskoj. Ravnamo se po njemu".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri