Dvodnevni seminar HNS-a u Sisku

Bogat program na 4. Konferenciji o sigurnosti i zaštiti

05.02.2018.

Bogat program na 4. Konferenciji o sigurnosti i zaštiti
Foto: Drago Sopta/HNS

U Sisku će ovoga tjedna u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza biti održana četvrta Konferencija o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama.

Konferencija HNS-a će 7. i 8. veljače po četvrti puta okupiti pedesetak stručnjaka iz područja sigurnosti i pravosuđa koji će razgovarati na temu unapređenja sigurnosti i promicanja kulturnog ponašanja na nogometnim stadionima.

Nakon uvodnog govora Damira Vrbanovića, izvršnog direktora HNS-a, Dubravko Perec iz Odjela za sprečavanje nereda na sportskim natjecanjima podnijet će izvješće Ravnateljstva policije o trenutnoj situaciji na našim stadionima te će se u suradnji s Marijom Crnković (SDUZS) dotaknuti na Konvenciju Vijeća Europe o integriranom pristupu sigurnosti, zaštiti i uslugama na nogometnim utakmicama i drugim sportskim priredbama.

Slijedi edukativna razglednica s porukom o fair-play ponašanju, koju će predstaviti Nataša Muždalo (SDUZS) te analiza Krešimira Antolića (GNK Dinamo) o aktualnim trendovima i trenutačnom stanju sigurnosti na nogometnim utakmicama.

Ivan Zvonimir Čičak (HHO) iznijet će stajalište Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava o nepoćudnim događanjima na nogometnim stadionima, a predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec govorit će o ulozi medija u smanjenju nereda i govora mržnje na nogometnim utakmicama.

O mogućnosti prekršajnog sudovanja uz osvrt na prevenciju, statistiku i suzbijanje nasilja na sportskim natjecanjima govorit će Siniša Nikšić, Branka Žigante Živković te Mladen Genc s Visokog prekršajnog suda RH, a povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković otvorit će temu zdravstvenih i sigurnosnih problema vezanih uz upotrebu pirotehnike na nogometnim stadionima.

Dvodnevnoj konferenciji prisustvovat će i Željko Pavlica, savjetnik predsjednika Uefe za sigurnost te povjerenici za sigurnost hrvatskih prvoligaša.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri