Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Orban čestitao Šukeru

"Nogomet je
zajednički jezik
Hrvata i Mađara"

08.02.2018.
"Nogomet je zajednički jezik Hrvata i Mađara"
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker primio je danas u sjedištu Saveza veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj, Njegovu Ekscelenciju Józsefa Magyara.

Mađarski veleposlanik József Magyar posjetio je Šukera u ime Viktora Orbána, dugogodišnjeg premijera Mađarske, koji je Šukeru poslao prigodan znak pažnje, osobnu čestitku, povodom 50. rođendana.

"Nedvojbeno je da je nogomet zajednički jezik kojim se mi, Mađari i Hrvati, možemo razumjeti jer ga govorimo vlastitim nacionalnim dijalektom. Želja nam je da članovi nacionalne reprezentacije dožive onaj osjećaj ujedinjena cijele nacije, koji su izborile mađarska laka konjica, kao i velika generacija hrvatskog nogometa 1998. godine, za svoju domovinu i sve ljubitelje sporta u svijetu", stoji između ostaloga u pismu premijera Viktora Orbana.

Predsjednik Saveza zahvalio je na znaku pažnje te je s Nj.E. Józsefom Magyarom razgovarao o nastavku dobre suradnje mađarskog i hrvatskog nogometa.

"Zahvaljujem g. Orbánu, dragom prijatelju, i velikom ljubitelju sporta koji je napravio jako puno za nogomet i cjelokupan sport u Mađarskoj. Raduje me kvalitetna suradnja između dva saveza, vjerujem da si međusobno možemo puno pomoći kroz izmjenu znanja i iskustva po pitanju razvoja nogometaša i izgradnje infrastrukture", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Brazil - Hrvatska

03.06.2018.