Identični porazi Astane i Napolija

Tomasov strijelac, Rog asistent u šesnaestini finala Europske lige

15.02.2018.

Tomasov strijelac, Rog asistent u šesnaestini finala Europske lige
Foto: UEFA

U četvrtak su igrane prve utakmice šesnaestine finala Europske lige, a najučinkovitiji hrvatski predstavnici bili su Astanin Marin Tomasov i Napolijev Marko Rog.

Kazahstanska Astana ugostila je Sporting iz Lisabona u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige, a Portugalci su slavili 3:1 unatoč vodstvu domaćina.

Jedini strijelac za Astanu bio je Marin Tomasov u sedmoj minuti utakmice, kada je efektnim udarcem u bliži kut svladao gostujućeg vratara. Preokret su početkom nastavka osigurali Fernandes, Martins i Doumbia.

Tomasov je igrao do 86. minute, a zamijenio ga je Murtazajev, dok Josip Mišić nema pravo nastupa za Sporting.

Marko Rog asistirao je za jedini pogodak Napolija u domaćem porazu od RB Leipziga (1:3). Talijani su poveli u 52. minuti, kada je hrvatski veznjak dodao Ounasu koji ulazi u kazneni prostor i pogađa metu, no Werner dvaput i Bruma potom donose pobjedu njemačkom predstavniku.

Rog je odradio cijelu utakmicu.

Nikola Kalinić zbog ozljede nije konkurirao za pobjedu Milana kod Ludogoreca 3:0, a dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka nakon ozljede je bio na klupi za pričuve moskovskog Lokomotiva, koji je preokretom kod Nice slavio 3:2.  Andrej Lukić ostao je među pričuvama Brage kod Marseillea (3:0 za Francuze), Mario Pašalić nije ulazio u igru u domaćem porazu Spartaka od Athletic Bilbaa (3:1), a Šime Vrsaljko s klupe je pratio pobjedu Atletico Madrida kod Kobenhavna (4:1). Ivan Vargić ne kandidira za europske utakmice Lazija, koji je poražen kod FCSB-a 1:0.

U remiju Real Sociedada i RB Salzburga (2:2) Duje Ćaleta-Car odigrao je svih 90 minuta, a Marin Pongračić ušao je u igru u 71. minuti. Marko Livaja igrao je od početka do kraja u remiju AEK-a i kijevskog Dynama u Ateni (1:1), dok Josip Pivarić nije nastupio za Kijevljane.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri