Podržana natjecateljska ravnoteža

UEFA i Europska komisija dogovorili nastavak suradnje

22.02.2018.

UEFA i Europska komisija dogovorili nastavak suradnje
Foto: Getty Images

Europska nogometna federacija potpisala je u srijedu novi, produženi ugovor s Europskom komisijom te tako potvrdila odličnu suradnju.

Ugovor o suradnji potpisali su u Bruxellesu predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, prvi potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans te povjerenik Tibor Navracsics.

Prema ugovoru, UEFA i Europska komisija nastavit će blisku suradnju na mnogim područjima, a poseban će naglasak biti na nadolazećem Europskom prvenstvu 2020. godine, koje će biti održano diljem Starog kontinenta. Obje su strane, istaknuto je, posvećene zdravoj evoluciji nogometa na svim razinama, a usredotočit će se na pitanja održivog razvoja, uloge menadžera, društveni dijalog, ugovornu stabilnost te kvalitetno vodstvo, solidarnost, integritet i pošteno natjecanje.

"UEFA i Europska komisija zajednički žele promovirati društvene vrijednosti sporta te čuvati načela pravičnosti i solidarnosti. Drago nam je da Europska komisija podržava Uefinu predanost natjecateljskoj ravnoteži", poručio je između ostaloga Čeferin.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri