Prošli Ćorluka, N. Kalinić, Vrsaljko, Pivarić...

Marin Tomasov strijelac i asistent protiv lisabonskog Sportinga

22.02.2018.

Marin Tomasov strijelac i asistent protiv lisabonskog Sportinga
Foto: UEFA

U četvrtak je kompletiran popis sudionika osmine finala Europske lige, a dio hrvatskih nogometaša nastavlja svoj put prema trofeju.

Marin Tomasov upisao se u listu strijelaca Astane i u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. Nakon što je u prvoj utakmici protiv Sportinga bio jedini strijelac u domaćem porazu (1:3), u Lisabonu je bio strijelac za privremeno izjednačenje.

Sporting je, naime, poveo u trećoj minuti preko Dosta, a hrvatski je ofenzivac poravnao u 37. minuti volejem s 15 metara nakon kornera gostiju. Portugalci su potom pogocima Fernandesa poveli 3:1, da bi kazahstanski predstavnik izjednačio na 3:3 u završnici dvoboja.

Twumasi je pogodio desetak minuta prije kraja, a Šomko u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, na asistenciju Tomasova, koji je odradio cijeli susret.

Mario Pašalić igrao je do 74. minute u gostujućoj pobjedi Spartaka kod Athletic Bilbaa (2:1), no Baski su sačuvali dva pogotka viška iz prvog dvoboja, a Nikola Kalinić igrao je od 56. minute u domaćoj pobjedi Milana nad Ludogorecom (1:0, ukupno 4:0). 

Šime Vrsaljko ostao je među pričuvama Atletico Madrida u domaćoj pobjedi nad Kobenhavnom 1:0 (ukupno 5:1 za Španjolce), kao i dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka u identičnoj domaćoj pobjedi Lokomotiva nad sastavom Nice (ukupno 4:2 za Ruse). Marko Rog nije ulazio u igru u gostujućoj pobjedi Napolija nad RB Leipzigom (2:0), no u osminu finala prolazi njemački predstavnik zbog 3:1 u prvoj utakmici. Andrej Lukić nije konkurirao za sastav Brage protiv Marseillea, a unatoč Braginoj pobjedi 1:0 Francuzi su prošli dalje.

Kijevski Dynamo izbacio je atenski AEK s 0:0 u Ukrajini, nakon 1:1 u Grčkoj, a Josip Pivarić zbog ozljede i Marko Livaja zbog žutih kartona nisu nastupili. Duje Ćaleta-Car u uzvratu nije zaigrao za RB Salzburg zbog žutih kartona, a Marin Pongračić zbog bolesti, pri čemu su Austrijanci pobjedom 2:1 izbacili Real Sociedad.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri