FIFPro bira idealnu ekipu

Sandra Žigić među 55 najboljih nogometašica svijeta

03.03.2018.

Sandra Žigić među 55 najboljih nogometašica svijeta
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentativka Sandra Žigić uvrštena je na popis 55 kandidatkinja za idealnu postavu svijeta u izboru FIFProa.

FIFPro je u petak objavio popis od 55 nogometašica koje konkuriraju za mjesto u najboljoj jedanaestorici za 2017. godinu, a među njima je i Sandra Žigić, obrambena igračica USV Jene i hrvatske nogometne reprezentacije.

Kandidatkinje su imenovane prema broju glasova dobivenih od više od četiri tisuće nogometašica u 45 zemalja, a idealna će ekipa biti objavljena na Dan žena, 8. ožujka.

"Iznenadio me izbor", priznala je Žigić za hns-cff.hr. "Znala sam da sam u izboru unutar Hrvatske, ali nisam očekivala da ću biti među nominiranim igračicama. Naravno da mi to mnogo znači, iako mi još uvijek djeluje nestvarno da sam među 20 najboljih obrambenih igračica na svijetu".

"Teško je biti uvršten u ovakav izbor igrajući za Hrvatsku, s obzirom da se najviše prate velika natjecanja, gdje se dokazuju one najbolje. Međutim, ovo priznanje veliki mi je motiv da nastavim još više raditi na sebi, kako bih mogla davati svoj maksimum za klub i hrvatsku reprezentaciju. Definitivno će to biti veliki motiv i za ostale cure jer imamo talenta i potencijala za napredak", dodala je.

Postava će biti posložena u formaciji 4-3-3, a konkurenciju Sandri Žigić u obrambenoj liniji čine Millie Bright (Engleska, Chelsea), Lucy Bronze (Engleska, Lyon), Kadeisha Buchanan (Kanada, Lyon), Anouk Dekker (Nizozemska, Montepellier), Kristin Demann (Njemačka, Bayern), Nilla Fischer (Švedska, Wolfsburg), Natalia Gaitan (Kolumbija, Valencia), Stephani Houghton (Engleska, Manchester City), Tuija Hyyrynen (Finska, Juventus), Alanna Kennedy (Australia, Melbourne City), Saki Kumagai (Japan, Lyon), Ashley Lawrence (Kanada, PSG), Elena Linari (Italija, Fiorentina), Amel Majri (Francuska, Lyon), Irene Paredes (Španjolska, PSG), Babett Peter (Njemačka, Wolfsburg), Wendie Renard (Francuska, Lyon), Ali Riley (Novi Zeland, Rosengard) i Line Roddik Hansen (Danska, Barcelona).

"Radi se o izuzetno vrijednom priznanju za Sandru, ali ujedno i vrijednom priznanju za hrvatski ženski nogomet. Kako je Sandra prava profesionalka, ovo je priznanje najljepši primjer djevojkama koje se bave nogometom - samo se velikim odricanjima može doći do uspjeha. Kao izbornik izrazito sam ponosan što smo svi zajedno dočekali trenutak u kojemu imamo igračicu među samom elitom ženskog nogometa", poručio je izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Božidar Miletić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri