Uhvaćeni u mreži

Mandžukić u četvrtfinalu Lige prvaka, Ćorluka i Modrić natrag na terenu

14.03.2018.

Mandžukić u četvrtfinalu Lige prvaka, Ćorluka i Modrić natrag na terenu

Svake srijede HNS donosi tjedni pregled najzanimljivijih objava na društvenim mrežama vezanih za hrvatske reprezentativce te hrvatski i svjetski nogomet.

1. Mandžukićev Juventus u četvrtfinalu Lige Prvaka

Nakon remija u Torinu (2:2), Juventus je pobjedom u gostima izbacio Tottenham iz Lige prvaka i osigurao mjesto u četvrtfinalu (2:1). Reprezentativac Mario Mandžukić se Juventusovim prolazom pridružio suigračima iz reprezentacije Kovačiću, Modriću i Lovrenu, čiji su se klubovi također plasirali u četvrtfinale.

Mandžukić je utakmicu protiv Tottenhama propustio zbog ozljede bedrenog mišića, no trener Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je kako je Mandžukić spreman za skori povratak u momčad. 

 

2. Modrić se vratio protiv Eibara

Kapetan reprezentacije Luka Modrić propustio je Realove okršaje u osmini finala protiv PSG-a zbog ozljede. Nasreću, njegovo izbivanje s terena nije dugo trajalo te se vratio u punoj formi utakmicom protiv Eibara. 

Španjolska Marca nahvalila je hrvatskog veznjaka zbog cjelokupne partije, uključujući uspješnu asistenciju Cristianu Ronaldu, a naslov njihova članka govori više nego dovoljno o Modrićevoj povratničkoj utakmici: "Modrić se nadljudski vratio u akciju".

 

3. Rakitić proslavio rođendan #Rakitic30

Dokapetan A reprezentacije Ivan Rakitić proveo je rođendan na terenu i odigrao važnu ulogu u pobjedi Barcelone nad Malagom (2:0). Rakitić je 30. rođendan proslavio u društvu obitelji, a preko društvenih mreža stigle su i čestitke od mnogih suigrača, kluba i HNS-a.

"Zadnjih nekoliko sezona bilo nam je teško na ovom stadionu. Mislim da smo večeras bili nadmoćni, a sada se možemo dobro pripremiti za izazove koji tek dolaze", izjavio je Rakitić nakon utakmice, misleći na skorašnji okršaj protiv engleskog Chelseaja u Ligi prvaka.

Rakitić je rođendan obilježio i sa svojim obožavateljima na društvenim mrežama te je putem Instagrama podijelio Barcelonin dres. 

 

4. Vratar Letica zabio za pobjedu Hajduka, pomogao izboriti finale Kupa

Hajdukov vratar Karlo Letica nesvakidašnjim je pogotkom u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu svom Hajduku te privukao pažnju domaćih i stranih medija. Letica je udarcem glavom spremio loptu u mrežu vratara Istre 1961 Vanje Iveše i tim potezom Hajduku donio tri boda.

"Ovo je za mene ostvarenje najluđih snova, teško je pronaći prave riječi nakon ovakvog razvoja događaja. Pitao sam trenera mogu li naprijed, rekao mi je da krenem. Lopta je nakon prekida došla do Kožulja, on je vratio u sredinu i odsjela je točno meni na glavu. Nevjerojatno nešto, neopisiv osjećaj", izjavio je mladi Letica o svom pogotku.

Letica i Hajduk uspješan tjedan zaključili su pobjedom protiv Lokomotive te se time plasirali u finale Hrvatskog kupa. Protivnike u finalu Hajduk će saznati tek 4. travnja nakon polufinalnog okršaja između prošlogodišnjeg osvajača Kupa Rijeke i Dinama, koji za sada drži prvo mjestu na ljestvici Hrvatski Telekom Prve lige.

 

5. Ćorluka natrag na terenu

Dokapetan reprezentacije Vedran Ćorluka vratio se na teren nakon dugog izbivanja zbog ozljede Ahilove tetive. Ćorluka je odigrao svih 90 minuta u porazu svog Lokomotiva od španjolskog Atletica Madrida u osmini finala Europske lige. Reprezentativac i član pobjedničke ekipe Šime Vrsaljko ostao je među Atleticovim pričuvama. 

Ćorlukin Lokomotiv bio je uspješniji u ruskoj Premijer ligi te su uvjerljivo svladali Ural u Ekaterinburgu (2:0). Lokomotiv je time zadržao prvo mjesto na ljestvici te povećao prednost nad drugoplasiranim Spartakom. Ćorluka je odigrao cijelu utakmicu te je uvršten u idealni postav kola.

 

6. U-17 remizirala protiv Cipra i Švedske

Kadetska reprezentacija okupila se za Elitno kolo kvalifikacija za U-17 Europsko prvenstvo i zabilježila je dva remija protiv Švedske (0:0) i Cipra (1:1), a još ih očekuje okršaj protiv Belgije. Jedini pogodak hrvatskih kadeta u skupini postigao je Dinamovac Antonio Marin.

Plasman na završnicu prvenstva u Engleskoj izborit će osam prvoplasiranih momčadi iz skupina te sedam drugoplasiranih. 

 

7. Jurčević novi trener Dinama

Bivši pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije i nekadašnji Vatreni Nikola Jurčević postao je novi trener Modrih. Dinamo je novog glavnog trenera predstavio na konferenciji za medije, a Jurčević i predsjednik uprave kluba Igor Kodžoman tom su prilikom izjavili kako Dinamove ambicije ostaju standardno visoke: dvostruka kruna i grupna faza europskih natjecanja.  

"Kad me Dinamo zvao nisam imao dileme, takva ponuda se ne propušta te sam je prihvatio sa srcem. Moja želja je bila da radim kao glavni trener, tinjala je u meni ta želja. Razgovarao sam s dosta ljudi u klubu, osjetio sam povjerenje, sve je prošlo u pozitivnim tonovima uz optimizam da bih mogao napraviti i ostvariti zadane ciljeve. Nije bilo prepreka i nesporazuma", izjavio je Nikola Jurčević na temu Dinamove ponude.

 

8. HNS proslavio Dan žena

Hrvatski nogometni savez obilježio je Dan žena i putem društvenih mreža skrenuo pozornost na igračice, trenerice i druge žene u nogometu.

"Lijepo je biti žena što god ona radila, a još je ljepše biti žena koja igra najljepšu igru na svijetu", poručila je izbornica Hrvatske U-17 Tihana Nemčić.

Dan žena putem društvenih mreža čestitao je i veznjak reprezentacije Mateo Kovačić. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri