Lokomotiva pala na jedanaesterce

Hajduk prvi izborio plasman u finale Kupa

13.03.2018.

Hajduk prvi izborio plasman u finale Kupa
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Lokomotiva i Hajduk odigrali su prvo polufinale ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa, a borbu za Rabuzinovo sunce nastavit će Splićani.

Na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu Lokomotiva je ugostila Hajduk u prvom polufinalnom okršaju Kupa, a naposljetku su slavili gosti iz Splita.

Iako je Hajduk imao više izglednih prigoda, uključujući i prečku Lopeza, Lokomotiva je povela u 54. minuti. Tada je Majer ubacio iz prekida, a na drugoj vratnici glavom pogodio Majstorović. 

Samo pet minuta poslije Hajduk je poravnao, zahvaljujući lijepoj akciji Fomitschowa i Gyurcsa koju je s desetak metara okončao Barry.

S tih 1:1 ušlo se u produžetke, a kako novih pogodaka nije bilo, pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke. Za Lokomotivu su pogodili Ivanušec i Havojić, dok su za Hajduk precizni bili Caktaš, Said, Filip i na kraju Radošević, te će splitski sastav igrati u finalu. 

Drugi polufinalni par čine Dinamo i Rijeka, a ta je utakmica na rasporedu 4. travnja. Finale će biti odigrano 23. svibnja u Vinkovcima.

Hrvatski kup, polufinale:
Lokomotiva - Hajduk 3:5 (1:1, 11m)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri