Igrači prihvaćaju izbornikove ideje

Pivarić: "Hrvatskoj su uvijek cilj pobjede"

20.03.2018.

Pivarić: "Hrvatskoj su uvijek cilj pobjede"
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni branič Josip Pivarić razgovarao je s predstavnicima medija uoči prvog treninga Vatrenih u Miamiju.

Peru - Hrvatska
Prijateljska utakmica
23. ožujka 2018., 20:30 (LT)
Stadion Hard Rock, Miami, SAD.

Hrvatska nacionalna selekcija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića priprema se za prijateljske oglede s Peruom i Meksiko, a okupljanje u Sjedinjenim Američkim Državama prvo je nakon uspješno odrađenog doigravanja za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke. Prvi je trening zbog želučanih problema propustio tek Andrej Kramarić.

"Svi su sretni što smo se opet okupili i jako su dobro raspoloženi. Atmosfera je dobra kao i uvijek, jedva čekamo krenuti s treninzima", jasan je bio lijevi branič Josip Pivarić.

Pivarić kraju privodi sezonu u kijevskom Dynamu te je zadovoljan svojim statusom.

"Igram konstantno i mislim da sam iz utakmice u utakmicu sve bolji. Nadam se da ću tako i nastaviti, sretan sam i zadovoljan, a zdravlje me služi. U Europskoj ligi ispali smo od Lazija, koji je zasluženo prošao dalje, bez obzira što smo imali dobar rezultat iz prve utakmice. Ušli smo u polufinale Kupa, a u prvenstvu malo zaostajemo za Šahtarom".

Izbornik Dalić želio je snažne provjere uoči Svjetskog prvenstva. Slažu li se igrači s njime?

"Definitivno se slažem s izbornikom. Peru i Meksiko bit će dvije prave utakmice, a lijepo je igrati s jačim suparnicima, pogotovo u dobrom ambijentu. Mi sami od sebe uvijek očekujemo pobjede, to nam je uvijek cilj, a eventualni uspjesi dat će nam dodatno samopouzdanje".

U lipnju slijede okršaji s Brazilom i Senegalom, a u Rusiji čeka Messijeva Argentina.

"Suvišno je pričati o Messijevim kvalitetama, radi se o jednom od najboljih igrača svih vremena. Pokušat ćemo ga anulirati koliko god je to moguće. Brazil, Peru i Meksiko gaje sličan stil Argentini, no ključno je da budemo zdravi i orni, da razmišljamo o svom načinu igre te ispunjavamo izbornikove ideje. Budemo li isprobavali varijantu s ofenzivnim bekovima, meni odgovara - a prihvatit ćemo sve što izbornik stavi pred nas. To će pokazati pravo lice Hrvatske".

Prva je na repertoaru, međutim, Nigerija. 

"Ta će prva utakmica mnogo toga odrediti. Svaka je važna, naravno, no dobar start u skupini uvelike određuje smjer cijelog natjecanja. Pripremit ćemo se na najbolji mogući način", zaključio je Pivarić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri