Nezaboravna večer za iseljeništvo

Hrvatsko-američko društvo Kralj Tomislav primilo Vatrene

21.03.2018.

Hrvatsko-američko društvo Kralj Tomislav primilo Vatrene
Foto: HNS

U sklopu svog boravka u SAD-u, hrvatska nogometna reprezentacija gostovala je kod Hrvatsko-američkog društva Kralj Tomislav.

Peru - Hrvatska
Prijateljska utakmica
23. ožujka 2018., 20:30 (LT)
Stadion Hard Rock, Miami, SAD.

Vatreni su se s društvom hrvatskih iseljenika u Sjedinjenim Američkim Državama družili u Fort Lauderdaleu, a dočekalo ih je oko 160 Hrvata pretežito s Floride, ali i iz drugih krajeva SAD-a (New York, Chicago, Philadelphia, Los Angeles...) te Kanade.

Reprezentativci i stručni stožer darovali su im tom prilikom plaketu i dres s potpisom svih igrača, a domaćini su Vatrenima također uručili prigodne darove.

Danko Grgas, predsjednik društva, poručio je izabranicima Zlatka Dalića:

"Dragi Vatreni, dobro nam došli. Ovakva večer za naše je iseljeništvo i za našu djecu nešto nezaboravno. Mi na televiziji pozorno pratimo svaki vaš pogodak i promašaj. Kada se vi veselite, i mi se veselimo s vama. Želja nam je da budete još jači i bolji te na Svjetskom prvenstvu podignete pobjednički trofej. Uživali smo gledati vas prošle godine protiv Meksika u Los Angelesu i niti u snu nismo mislili da ćemo ove godine upravo mi nešto pripremati za vas. Nadam se da vas nismo iznevjerili i hvala što ste nam priuštili ovo zadovoljstvo, nevjerojatan je osjećaj biti u društvu naših sportaša, posebno nogometaša. Igrajte s punim srcem protiv Perua, kao i uvijek, i želimo vam puno uspjeha".

Hrvatski je izbornik biranim riječima uzvratio gostoljubivim domaćinima koji su pripremili uistinu lijepo druženje:

"Hvala na prijemu, s velikim smo veseljem primili vaš poziv da budemo vaši gosti. Velika nam je čast i zadovoljstvo, znamo koliko vam znače hrvatska reprezentacija i naša domovina. Radujemo se vidjeti vašu djecu u hrvatskim dresovima, a sve vas pozivamo na utakmicu. Dajte nam podršku, treba nam - pripremamo se za Svjetsko prvenstvo - a među hrvatskim narodom puno je nade i strepnje uoči takvog natjecanja. Znam da ćete biti uz nas, bilo u Rusiji, bilo pred televizijom. Mi ćemo napraviti sve u svojoj moći da sve nas Hrvate učinimo ponosnima".

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri