Uigravanje za SP

Pjaca: "Najljepša je stvar u nogometu predstavljati svoju zemlju"

22.03.2018.

Pjaca: "Najljepša je stvar u nogometu predstavljati svoju zemlju"
Foto: Drago Sopta/HNS

Marko Pjaca uspješno se oporavio od teške ozljede koljena i hvata formu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Peru - Hrvatska
Prijateljska utakmica
23. ožujka 2018., 20:30 (LT)
Stadion Hard Rock, Miami, SAD.

U prošlogodišnjoj prijateljskoj utakmici protiv Estonije Marku Pjaci stradalo je koljeno, ali ovog proljeća mladi hrvatski ofenzivac - na posudbi iz Juventusa u Schalkeu - gleda samo prema nadolazećoj svjetskoj smotri. 

"Koljeno je dobro, dobro se osjećam i to je trenutačno najvažnije. Nastojim skupiti što više minuta te biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu. Jako je lijepo opet biti s reprezentacijom, to je možda i najljepša stvar u nogometu - predstavljati svoju zemlju. Uvijek mi je čast i zadovoljstvo doći na reprezentativno okupljanje", poručio je Pjaca s priprema Vatrenih u Miamiju.

Uoči Svjetskog prvenstva, Hrvatska će u ožujku igrati protiv Perua i Meksika, a u lipnju protiv Brazila i Senegala.

"Bitni su nam susreti s neeuropskim momčadima, s obzirom da smo Island dovoljno dobro upoznali u nedavnim kvalifikacijskim okršajima. Želimo se dodatno uigrati, izvući pritom dobar rezultat - to nam je važno za samopouzdanje - a igrači koji manje igraju u klubovima žele veću minutažu", rekao je Pjaca.

U Rusiji će izabranici Zlatka Dalića snage odmjeriti protiv Nigerije, Argentine i Islanda.

"Definitivno nije laka skupina, imamo dosta teške suparnike. Nema se što posebno reći o Messijevoj Argentini, oni su nam vjerojatno najopasniji suparnik. Nigerija je mlada momčad i nikad se ne zna što od njih očekivati, a Island je bio prvi u našoj kvalifikacijskoj skupini. No, vjerujemo u sebe i cilj nam je proći skupinu", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri