Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Predsjednik pozdravio Skupštinare

Šuker: "Zaista
posebna godina za
hrvatski nogomet"

06.04.2018.
Šuker: "Zaista posebna godina za hrvatski nogomet"
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker obratio se okupljenima na Skupštini u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, osvrnuo se u svom govoru na Skupštini na uspješnu 2017. godinu i okrenuo se budućnosti, koju će okruniti Vatreni odmjeravanjem snaga s čak četiri bivša svjetska prvaka.

Uvaženi članovi Skupštine, gosti, suradnici i drugi sudionici Skupštine,

danas smo ovdje kako bismo podvukli crtu pod 2017. godinu koju ćemo pamtiti po plasmanu na deseto veliko natjecanje hrvatske reprezentacije. Kada pogledamo izvještaje rada Izvršnog odbora i tijela Saveza, postaje nam jasno koliki je raspon aktivnosti Saveza na godišnjoj razini.

Od stručno-selektivnih procesa do organizacije brojnih natjecanja i utakmica hrvatskih reprezentacija, HNS svakoga dana brine o održavanju hrvatskog nogometa u svjetskom vrhu. Sve to ne bi bilo moguće bez odličnog i marljivog rada pojedinaca u brojnim tijelima i odjelima saveza, poput licenciranja ili financija. Naravno, to se odnosi i na nogometni sektor, na sve klubove i županijske saveze. Svima koji daju svoj doprinos radu Hrvatskog nogometnog saveza zahvaljujem i od srca čestitam na onome što smo ostvarili u 2017. godini.

Danas sukladno zakonu zaključujemo 2017. godinu, ali već odavno izvršavamo programske zadatke za 2018. godinu. Ova godina bit će zaista posebna za hrvatski nogomet.

Na Svjetskom prvenstvu igramo s Argentinom, u Ligi nacija sa Španjolskom i Engleskom, a prijateljsku utakmicu odigrat ćemo i s Brazilom. Naša reprezentacija odigrat će barem šest utakmica s bivšim svjetskim prvacima, što se nikada u povijesti nije dogodilo. Ponosni smo što imamo igrače i reprezentaciju koja sigurno i u takvim utakmicama može ostvariti dobre rezultate, u što duboko vjerujemo. Zajedno s članovima Izvršnog odbora, koji su uključeni u sve aktivnosti, činimo sve da izbornik Zlatko Dalić i igrači imaju maksimalne uvjete za dobar nastup u Rusiji, a to rade i svi vrijedni djelatnici oko reprezentacije. Upravo završena američka turneja potvrđuje kakav ugled u svijetu uživa naša reprezentacija. Drago mi je što smo još jednom razveselili hrvatske navijače u dijaspori.

No, 2018. godina značajna je i po brojnim drugim projektima. Znate da smo sagradili mali stadion u Gunji, a to je simboličan početak velikog ulaganja u infrastrukturu. Hrvatski nogometni savez ovoga će ljeta obnoviti igrališta hrvatskih prvoligaša i vjerujem da ćemo u novoj sezoni gledati Prvu ligu na novim travnjacima. Radi se o sjajnom projektu i zahvaljujem klubovima i gradovima koji su do sada pokazali visoku razinu suradnje.

U ovu godinu ušli smo i s promjenama u ustroju Saveza, koje za cilj imaju još više unaprijediti sve naše organizacijske procese. Želimo do kraja iskoristiti potencijale hrvatskog nogometa koji djeluje u teškim uvjetima, na malom tržištu i sa slabim gospodarstvom. Ponosni smo što u takvim okolnostima uspijevamo kroz vlastitu djelatnost financirati brojne aktivnosti i projekte. Moramo i dalje biti pažljivi u raspolaganju svojim sredstvima te ulagati u razvoj nogometa i bazu kao što to činimo svih ovih godina. Jedino tako možemo nastaviti s kontinuitetom odličnih rezultata.

Pozivam vas da zajedno radimo na boljitku hrvatskog nogometa. Ove godine uživat ćemo u spektakularnim utakmicama s hrvatskom reprezentacijom, no iskoristimo taj pozitivan zanos i u svim drugim aspektima. Za razvoj domaćih natjecanja, za izgradnju infrastrukture, za konstruktivan dijalog s državom i lokalnim sredinama o konkretnoj pomoći za infrastrukturu i nogomet mladeži. Smatram da sve što činimo treba biti usmjereno prema mladim nogometašima i nogometašicama, da njima omogućimo što bolje uvjete za razvoj i bavljenje nogometom.

Zbog toga mi je drago što ćemo danas nagraditi i nekoliko ljudi koji su se istaknuli upravo u radu s mladim nogometašima. Oni su odlični primjeri osoba zbog kojih je naš nogomet tako uspješan.

Želim vam svima uspješan rad na današnjoj Skupštini.

Budimo ponosni!

Još vijesti

 • HNS organizira medicinski simpozij

  23.01.2019.

  HNS organizira medicinski simpozij

  U organizaciji Medicinske komisije HNS-a 25. i 26. siječnja održat će se redovni medicinski simpozij na kojem će liječnici hrvatskih klubova te liječnici svih reprezentativnih uzrasta proći kroz...

 • Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora 1. HMNL

  22.01.2019.

  Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora 1. HMNL

  U Hotelu Turist u Varaždinu održan je od 12. do 13. siječnja 2019. godine 25. seminar sudaca Jedinstvene liste Prve HMNL – 1. skupina i 6. seminar kontrolora 1. HMNL.   Seminar je otvoren nakon...

 • Infantino izrazio sućut zbog Poklepovićeve smrti

  22.01.2019.

  Infantino izrazio sućut zbog Poklepovićeve smrti

  U pismu naslovljenom na predsjednika HNS-a Davora Šukera, predsjednik Fife Gianni Infantino izrazio je sućut bližnjima Stanka Poklepovića te hrvatskoj nogometnoj obitelji zbog smrti bivšeg izbornika...

 • Video: Inicijalni sastanak HNS-a, IFAB-a i Fife o uvođenju VAR-sustava

  18.01.2019.

  Video: Inicijalni sastanak HNS-a, IFAB-a i Fife o uvođenju VAR-sustava

  Nakon što je sudačka organizacija HNS-a pokrenula procedure i postupke za uvođenje VAR-sustava (Video Assistant Referee) u natjecanja u organizaciji HNS-a, u četvrtak je u prostorijama Saveza održan...

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Azerbajdžan

21.03.2019.