Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Američka turneja uspjela u potpunosti

Šuker: "Izbornik
uživa puno
povjerenje"

06.04.2018.
Šuker: "Izbornik uživa puno povjerenje"
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Na konferenciji za medije Hrvatskog nogometnog saveza gostovali su predsjednik Davor Šuker i izvršni direktor Damir Vrbanović.

Po završetku sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza održana je konferencija za medije.

Na sjednici Izvršnog odbora izvješće o američkoj turneji podnio je izbornik Zlatko Dalić, koji je pojasnio kako je želio koristiti sve igrače te mu zamolbe klubova za povratak dijela igrača nisu predstavljale problem. Izrazio je zadovoljstvo odrađenim s obzirom da je vidio dobre stvari. Stožer je bespogovorno i jednoglasno prihvaćen u cijelosti. "Izbornik mora imati pravo izbora svog tima, i nikakvih problema nije bilo", jasan je bio izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

"Dobili smo brojne čestitke, bila je to prekrasna priča, viđene su kockice diljem SAD-a. Najvažnije je da smo bili uspješni, da HNS u financijskom plusu. Možda smo jedino trebali igrati s Meksikom prvu utakmicu, ali oni su već bili dogovorili utakmicu s Islandom", nadovezao se predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Potvrđen je završetak natječaja za obnovu prvoligaških igrališta i HNS je spreman za pokretanje projekta. "Novi travnjaci bit će hibridnog tipa, slični onom na Rujevici, i bit će spremni za početak nove sezone. Neki će biti i grijani, što će donijeti dodatnu kvalitetu, pa čak i omogućiti reprezentaciji da igra diljem države", rekao je Vrbanović.

"Naravno da se nećemo zaustaviti na ovih šest terena, nakon čega slijede nove faze. Pomagat ćemo u brojnim sredinama, sufinancirat ćemo projekte, a zapanjujuća je činjenica koliko nedostaje sugovornika u lokalnim samoupravama. Oni imaju toliko svojih problema... svjesni smo gdje živimo, ali radimo koliko možemo. Grade se i nekolicina nogometnih centara, ima ljudi koji su voljni ulagati", kaže.

"Trebalo bi pitanja o infrastrukturi postavljati i lokalnim političarima. HNS nije građevinska tvrtka, mi dobivamo dio novca od Fife i Uefe, ali ulažemo svoj novac u infrastrukturu. Osigurali smo milijun eura za stadion u Gunji i sagradili smo nekoliko terena na poplavljenim područjima, a trebale su četiri godine. Nažalost, vidjeli ste kako je završilo sa Sveticama. Svi savezi u okruženju dobivaju novac od Hattricka i završavaju projekte, a krivo mi je što nije u centru Zagreba napravljen lijep stadion, porezni bi obveznici dobili lijep projekt. Izgubili su i Grad Zagreb i Hrvatska, ali drago mi je da ćemo taj novac ipak iskoristiti za terene", smatra Šuker.

Od projekta na Sveticama odustalo se zbog nepremostivih teškoća i zajedničkom odlukom, istaknuo je Vrbanović, te naglasio da će zbog toga posebna pažnja biti posvećena ulaganju u stadion u Kranjčevićevoj ulici. 

Finale Hrvatskog kupa bit će u svibnju u Vinkovcima. "Želimo veliku utakmicu, ali čeka nas veliki posao kako bismo doveli teren i okolne prostore u najbolji red", izjavio je Vrbanović.

Predsjednik Šuker zamoljen je i za komentar priopćenja NK Osijeka, o Dalićevom izboru reprezentativaca.

"U demokraciji svatko ima pravo na svoje mišljenje. Američka turneja je uspjela u potpunosti, jedino bismo promijenili onih 0:2 protiv Perua. Izbornik Dalić uživa naše puno povjerenje i potporu, Izvršni odbor je zadovoljan i radimo sve kako bi atmosfera bila dobra i protiv Brazila i Senegala te naposljetku i u Rusiji", odgovorio je.

Na današnjoj Skupštini nije bilo predstavnika Hajduka.

"Žao mi je što se više ne istražuje svastika na Poljudu i što ćemo protiv Engleske morati igrati pred praznim tribinama. Na to su se žalili i sami Englezi. Znamo Hajdukova i znamo svoja razmišljanja, ali ako se Hajduk ne odazove niti na jedan od deset poziva, onda očito postoji problem. Vrijeme će pokazati tko je u pravu. Svi uvijek mogu naći nešto što ih smeta, a nas raduje što Hajduk jača iz godine u godinu. Ni u drugim zemljama nije sve idealno ili jednoglasno, a HNS se nikada neće umoriti pomagati nogometu", naglasio je Šuker.

"Žao nam je što predstavnici Hajduka nisu došli, Skupština je mjesto gdje i Hajduk može izreći svoje stavove. Primjerice, Dario Šimić otvoreno je pristupio HNS-u i njegovi su dobronamjerni komentari, pa i kritike, dobro prihvaćeni. Hajduk je sve rekao svojim priopćenjem, oni se ne mire s rezultatima izbora i odlukama nadležnih tijela, ali to je gubitak za sve ljubitelje nogometa i sporta. Naravno da ćemo se uvijek truditi naći zajednički jezik - bez obzira na situaciju pokušavamo razgovarati s predstavnicima Hajduka i Splita. Upornim odbijanjem najviše štete sebi, svojim navijačima i svojoj regiji", zaključio je Vrbanović.

Još vijesti

 • HNS organizira medicinski simpozij

  23.01.2019.

  HNS organizira medicinski simpozij

  U organizaciji Medicinske komisije HNS-a 25. i 26. siječnja održat će se redovni medicinski simpozij na kojem će liječnici hrvatskih klubova te liječnici svih reprezentativnih uzrasta proći kroz...

 • Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora 1. HMNL

  22.01.2019.

  Varaždin ugostio seminar sudaca i kontrolora 1. HMNL

  U Hotelu Turist u Varaždinu održan je od 12. do 13. siječnja 2019. godine 25. seminar sudaca Jedinstvene liste Prve HMNL – 1. skupina i 6. seminar kontrolora 1. HMNL.   Seminar je otvoren nakon...

 • Infantino izrazio sućut zbog Poklepovićeve smrti

  22.01.2019.

  Infantino izrazio sućut zbog Poklepovićeve smrti

  U pismu naslovljenom na predsjednika HNS-a Davora Šukera, predsjednik Fife Gianni Infantino izrazio je sućut bližnjima Stanka Poklepovića te hrvatskoj nogometnoj obitelji zbog smrti bivšeg izbornika...

 • Video: Inicijalni sastanak HNS-a, IFAB-a i Fife o uvođenju VAR-sustava

  18.01.2019.

  Video: Inicijalni sastanak HNS-a, IFAB-a i Fife o uvođenju VAR-sustava

  Nakon što je sudačka organizacija HNS-a pokrenula procedure i postupke za uvođenje VAR-sustava (Video Assistant Referee) u natjecanja u organizaciji HNS-a, u četvrtak je u prostorijama Saveza održan...

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Azerbajdžan

21.03.2019.