Počasni pogodak u nadoknadi

Mađarice nadjačale Hrvatsku na Stanovima

09.04.2018.

Mađarice nadjačale Hrvatsku na Stanovima
Foto: Zadarski list

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija poražena je od Mađarske rezultatom 3:1 u kvalifikacijskoj utakmici u Zadru.

HRVATSKA - MAĐARSKA 1:3 (0:1)
Kvalifikacije za SP 2019., Skupina 4.
Stadion Stanovi, Zadar.

Sutkinja: C. Foster (Wales)

Strijelci: 0:1 - Vago (43'), 0:2 - Jakabfi (72'), 0:3 - Vago (84'), 1:3 - Žigić (90+4')

Žuti kartoni: Joščak (30'), Bošnjak (57'), Lojna (67'), Papp (90+1'), Racz (90+3')

Hrvatska: Bačić, Dujmenović, Bošnjak, Balog, Žigić, Andrlić, Landeka, Conjar (od 46' Lončar), Lojna (od 78' Lubina), Šundov (od 62' Dujmović), Joščak. Izbornik: B. Miletić.

Mađarska: Szocs (od 89' Samu), Szabo, Szeitl, Turanyi, Toth (od 14' Papp), Fenyvesi, Racz, Csiszar, Zagor (od 78' Kajan), Vago, Jakabfi. Izbornica: E. Marko.

 

Četiri dana nakon domaćeg poraza od Ukrajine na Stanovima (3:0), Hrvatska je na istom mjestu ugostila i Mađarsku, ali nije uspjela ponoviti pozitivan rezultat iz Györa prošlog listopada. Tada je osvojila vrijedan bod, a ovoga je puta Mađarska slavila 3:1.

Hrvatice su vrlo dobro otvorile utakmicu te već nakon 30 sekundi Šundov puca preko gola, a iz dobre situacije nije pogodila niti Joščak u desetoj minuti. Zaprijetila je i Andrlić u 25. minuti, da bi Mađarice uzvratile šansom Jakabfi nakon pola sata igre.

Pet minuta prije odlaska na poluvrijeme Joščak je zatresla vratnicu, a Mađarska je povela dvije minute prije odmora, kada je Jakabfi proigrala Vago, koja pogađa suprotnu stranu mreže hrvatske vratarke Bačić.

Foto: Zadarski list

U potrazi za izjednačenjem na poluvremenu je Lončar zamijenila Conjar, potom je i Dujmović ušla umjesto Šundov, no Mađarice su uspjele potvrditi pobjedu. Igrala se 72. minuta kada je Jakabfi uspješno okončala dobru akciju gošći.

U samoj završnici u strijelce se ponovno upisala Vago, za treći mađarski pogodak, a poraz Hrvatske u četvrtoj je minuti sudačke nadoknade ublažila Žigić.

Mađarska je tako preskočila hrvatsku reprezentaciju na tablici, a Miletićeve izabranice kvalifikacije nastavljaju u lipnju, gostovanjem kod vodeće Švedske.

Foto: Zadarski list

Kvalifikacije za SP, Skupina 4:
1. Švedska 12 (4)
2. Ukrajina 7 (3)
3. Danska 6 (3)
4. Mađarska 4 (6)
5. Hrvatska 2 (6)

Foto: Zadarski list

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri