Tri Hrvata u polufinalu Lige prvaka, Dinamo i Hajduk u finalu Kupa

11.04.2018.

Tri Hrvata u polufinalu Lige prvaka, Dinamo i Hajduk u finalu Kupa
Foto: Hard Rock Stadium

HNS donosi tjedni pregled najzanimljivijih objava na društvenim mrežama vezanih za hrvatske reprezentativce te hrvatski i svjetski nogomet.

1. Modrić, Kovačić i Real Madrid napeto do polufinala

Kapetan Hrvatske Luka Modrić, mladi veznjak Mateo Kovačić i njihov Real Madrid susreli su se s Mandžukićevim Juventusom u četvrtfinalu Lige prvaka. Prošlogodišnji prvaci u utakmicu su ušli s tri gola prednosti, no Juventus je nadoknadio razliku uz pomoć dva pogotka Marija Mandžukića i jednog pogotka Matuidija. Obje momčadi kraj 90. minute dočekale su s tri gola postignuta u gostima, a Juventusu je presudio pogodak Cristiana Ronalda u produžetku.

Modriću je okršaj protiv Juventusa jubilarni 250. nastup u dresu Real Madrida, s kojim je osvojio tri naslova Lige prvaka, tri UEFA Superkupa, tri trofeja Svjetskog klupskog prvenstva, dva naslova španjolskog prvenstva, jedan naslov španjolskog Kraljevog kupa te dva naslova španjolskog Superkupa.

Iako je Modrićeva i Kovačićeva momčad odnijela pobjedu, najzapaženiji hrvatski igrač ovog četvrtfinalnog okršaja ostao je Mario Mandžukić, koji je tom prilikom postavio dva rekorda u Ligi prvaka. Mandžukićev prvi pogodak u 76. sekundi najbrži je gol koji je Real Madrid primio u Ligi prvaka, a svojim drugom golom Mandžukić je postao prvi igrač koji je u Ligi prvaka Real Madridu na Santiago Bernabeu zabio dva gola u prvom poluvremenu.

2. Veliki obrat u drugoj četvrtfinalnoj utakmici između Barcelone i Rome

Rakitićeva Barcelona susrela se s Romom u dva četvrtfinalna okršaja Lige prvaka. Barcelona je u prvoj utakmici na domaćem terenu uspješno svladala Rimljane s tri gola razlike (4:1), a Ivan Rakitić pokazao je sjajnu formu koju je nahvalila je i španjolska Marca:

"Hrvat je neopjevani heroj Barcelonina veznog reda. Treći je po broju odigranih minuta i jedan je od najboljih igrača ove sezone. Niti jedan igrač Barcelone nije prešao toliko udaljenost u Ligi prvaka kao Rakitić, koji je do sada pretrčao 83 kilometra."

Usprkos uspješnoj igri u prvom četvrtfinalnom okršaju, Barcelona ipak nije pronašla svoje mjesto u polufinalu. Rimljani su u domaćem okršaju uspjeli izjednačiti ukupni rezultat s Barcelonom (4:4), a pobjedu u četvrtfinalu odnijeli su zahvaljujući pogotku postignutom u gostima tijekom prve utakmice. 

Rakitić je u drugoj četvrtfinalnoj utakmici zadobio ozljedu metakarpalne kosti koja je ubrzo i operirana, no njegov nastup u Rusiji nije upitan.

3. Lovren i Liverpool uspješni protiv Manchester Citya

Dejan Lovren i njegov Liverpool jedini su glatko prošli četvrtfinalnu rundu Lige prvaka. Igrači Manchester Citya samo su jednom uspjeli zatresti mrežu Liverpoola u obje utakmice te je Liverpool ukupnim rezultatom od 5:1 osigurao svoje mjesto u polufinalu. Hrvatski stoper odigrao je dvije odlične utakmice te su ga nahvalili i svjetski mediji.

4. Vječni derbi u finalu Kupa

Prošlogodišnji prvak Hrvatske Rijeka i ovogodišnji prvoplasirani klub na ljestvici Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo susreli su se 4. travnja u polufinalu Hrvatskog kupa. U okršaju na Maksimiru slavili su domaćini: Modri su poveli prvijencem Izeta Hajrovića u 24. minuti, a u drugom poluvremenu posebno se istaknuo mladi reprezentativac Ante Ćorić koji je asistirao El Arabi Hillel Soudaniju za drugi gol te zabio treći.

Pobjedom u okršaju protiv Rijeke Modri su izborili svoje mjesto u finalu Hrvatskog kupa koji će se održati krajem svibnja u Vinkovcima. Ondje će se Dinamovci susresti s vječnim rivalom i drugoplasiranim klubom u Hrvatski Telekom Prvoj ligi Hajdukom. 

"Šansu za pobjedu imamo i mi i oni. Hajdukov cilj zasigurno je osvajanje Kupa, ali slavit će onaj tko da više i tko će imati veću volju i želju za pobjedom. Hajduk je dobra ekipa, imaju super igrače i moramo biti pažljivi. Bit će zanimljiva utakmica.  Do kraja ćemo dati sve od sebe, imamo malo vremena preostalog do finala, ali prvo nas čeka prvenstvo. Jedan cilj nam je naslov prvaka, a drugi cilj titula pobjednika Kupa", izjavio je Dinamov Hajrović poslije pobjede u polufinalu.

5. Ženska reprezentacija izgubila u Zadru

Hrvatska ženska reprezentacija okupila se u Zadru povodom dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2019. godine. U prvoj utakmici, odigranoj 5. travnja na zadarskim Stanovima, hrvatska ženska A selekcija poražena je od strane Ukrajinki (0:3), dok ih je u drugoj utakmici nadigrala Mađarska (1:3). Jedini pogodak za Hrvatsku postigla je reprezentativka Sandra Žigić, koja je ove godine ušla u uži izbor za idealnu postavu svijeta u izboru FIFProa.

Hrvatska (Ž) trenutačno je četvrta u svojoj kvalifikacijskoj skupini. 

6. Hrvatska U-19 uspješna protiv Makedonije

Mladi reprezentativci ugostili su Makedoniju u Karlovcu i odigrali dvije prijateljske utakmice. Hrvatska U-19 nadjačala je mlade Makedonce u oba okršaja (3:2, 6:5). 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri