Modrić i Kovačić uz Lovrena

Dva gola Mandžukića u Madridu, Real u polufinalu

11.04.2018.

Dva gola Mandžukića u Madridu, Real u polufinalu
Foto: UEFA

Mario Mandžukić u srijedu je postigao dva pogotka za Juventus u četvrtfinalnom uzvratu Lige prvaka, a Hrvatska će u polufinalu imati trojicu svojih nogometaša.

Nakon što je u utorak Dejan Lovren s Liverpoolom potvrdio prolaz u polufinale Lige prvaka protiv Manchester Cityja (3:0, 2:1), u srijedu mu se pridružio hrvatski dvojac iz Real Madrida - reprezentativni kapetan Luka Modrić te Mateo Kovačić.

Branitelj naslova imao je prednost 3:0 iz prvog okršaja s Juventusom u Torinu, no Mario Mandžukić s dva je pogotka glavom u prvom dijelu sraza na stadionu Santiago Bernabeu vratio neizvjesnost. Napadač Vatrenih precizan je bio u drugoj i 37. minuti utakmice.

U 61. minuti Matuidi je postigao treći Juventusov pogodak, da bi u sudačkoj nadoknadi Ronaldo iz kaznenog udarca smanjio na 3:1 te osigurao Real Madridu plasman u poluzavršnicu. Tom je prigodom isključen Juventusov vratar Buffon.

Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu, dok je Modrića u 75. minuti zamijenio upravo Kovačić.

Uz Real Madrid i Liverpool, u polufinalu elitnog europskog klupskog natjecanja igrat će još Bayern i Roma. Ždrijeb parova na rasporedu je u petak, 13. travnja.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri