Ždrijeb u petak

Tri hrvatska nogometaša u polufinalu Europske lige

12.04.2018.

Tri hrvatska nogometaša u polufinalu Europske lige
Foto: Hard Rock Stadium

U četvrtak su odigrani uzvrati četvrtfinala Europske lige, a kao i u Ligi prvaka, Hrvatska će imati trojicu svojih predstavnika u borbi za finale.

Šime Vrsaljko i njegov Atletico Madrid sačuvali su na gostovanju kod Sportinga u Lisabonu prednost 2:0 iz prve utakmice. Portugalci su pobijedili 1:0 pogotkom Montera iz prvog dijela, a hrvatski je branič odigrao cijelo drugo poluvrijeme.

Polufinale je izborio i austrijski RB Salzburg, nadoknadivši prošlotjedni poraz 4:2 od Lazija. U Salzburgu je bio 4:1 za momčad čije boje brane Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić.

Lazio je poveo preko Immobilea, a za veliki preokret pobrinuli su se Dabbur, Haidara, Hwang i Lainer. Ćaleta-Car odigrao je svih 90 minuta, a Pongračić je ostao na klupi za pričuve.

Kristijan Bistrović zaigrao je u početnoj postavi moskovskog CSKA protiv Arsenala. Englezi su iz prve utakmice donijeli prednost 4:1, a Moskovljani su pred svojim navijačima poveli 2:0 zahvaljujući Čalovu i Nababkinu. Ipak, Topnici su uspjeli poravnati te s 2:2 potvrdili prolazak dalje, uz golove Welbecka i Ramseyja u završnih petnaestak minuta.

Atleticu, RB Salzburgu i Arsenalu u polufinalu Europske lige pridružio se i Olympique Marseille, pobjedom 5:2 nad RB Leipzigom, koji imao prednost 1:0 iz prvog dvoboja.

Ždrijeb polufinalnih parova na rasporedu je u petak, 13. travnja.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri