Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Utakmica za solidarnost

Nogometne zvijezde
igrale na
humanitarnom
spektaklu

21.04.2018.
Nogometne zvijezde igrale na humanitarnom spektaklu
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na nogometnoj reviji u Ženevi momčad Luisa Figa pobijedila je onu Ronaldinha - sve u korist Uefine Zaklade za djecu.

Švicarska Ženeva ugostila je revijalnu Utakmicu za solidarnost, u organizaciji Europske nogometne federacije (UEFA) i Ujedinjenih naroda, kako bi se prikupila sredstva namijenjena Zakladi za djecu.

Pomoć je prvenstveno namijenjena djeci s invaliditetom, kako bi kroz snagu i radost nogometa dobila potrebnu potporu. Prikupljenim sredstvima financirat će se humanitarni i razvojni projekti na lokalnoj i globalnoj razini, a u tu svrhu UEFA priređuje i humanitarnu večeru te digitalnu dražbu.

"Ovom utakmicom slavimo vrijednosti koje smo počeli učiti od samog početka bavljenja nogometom. Ponosan sam što sam dio ovakvog događaja", poručio je Portugalac Luis Figo, kapetan momčadi koja je pobijedila Ronaldinhovu momčad rezultatom 4:3. 

Uz Figa i Ronaldinha, sudjelovale su i nogometne legende poput Raula, Pirla, Piresa, Ferdinanda, Cafua, braće De Boer, Kluiverta i mnogih drugih. Na trenerskoj su klupi sjedili Didier Deschamps i Carlo Ancelotti, a pravdu je dijelo Pierluigi Collina.

 

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Brazil - Hrvatska

03.06.2018.