Priopćenje za medije

Osuda napada na igrače Hajduka

24.04.2018.

Osuda napada na igrače Hajduka
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje napad na igrače HNK Hajduk koji se u ponedjeljak dogodio u Splitu, a tijekom kojeg je došlo i do fizičkog napada na Marka Futacsa.

U središtu Splita je skupina napadača prvo verbalno napala petoricu igrača Hajduka u šetnji gradom, a verbalni napad prerastao je u fizički napad kada je mađarski napadač Marko Futacs dobio udarac u glavu te je pritom lakše ozlijeđen.

Novi je to u nizu huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji zgražaju javnost i uznemiruju svakoga tko smatra da je sigurnost svakog građanina jedna od temeljnih zadaća moderne demokratske države. Nažalost, velik broj huliganskih ispada nije procesuiran ili odgovarajuće sankcioniran, a svjedoci smo da to huligane potiče na nastavak teroriziranja članova nogometne obitelji i hrvatskog nogometa općenito.

Pozivamo još jednom državne institucije da pravovremeno i na odgovarajući način reagiraju na ispade huligana koji čine neprocjenjivu štetu Hrvatskoj - našem sportu, turizmu i međunarodnom ugledu.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri