Sedam trofeja u sedam pokušaja

Nepogrešivi "gospodin finale": Rakitićevo posebno mjesto u povijesti Barcelone

25.04.2018.

Nepogrešivi "gospodin finale": Rakitićevo posebno mjesto u povijesti Barcelone
Foto: UEFA

Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić igrao je s Barcelonom sedam velikih finala - i u svih je sedam podigao trofej namijenjen pobjedniku.

Po svom dolasku iz Seville, gdje je bio kapetan momčadi te osvojio Europsku ligu, Ivan Rakitić nametnuo se kao jedan od ključnih prvotimaca europskog i svjetskog velikana Barcelone, a sve je svoje suigrače nadmašio po broju pobjeda u finalima igranima na jednu utakmicu.

Naime, Rakitić je s Barcelonom pobijedio u svih sedam takvih finala u kojima je zaigrao - četiri u Kupu kralja te po jednom u Ligi prvaka, Svjetskom klupskom prvenstvu i Europskom superkupu. Štoviše, sve je utakmice započeo u početnoj postavi, odigravši 545 od ukupno 630 minuta (87 posto).

Nepogrešivom Rakitiću, sada vodećem igraču Barcelone svih vremena u toj kategoriji, najbliži su Luis Suarez i Marc-Andre ter Stegen, koji također nisu poraženi u finalima, no nastupili su u jednom finalu manje.

Barcelona kao posebno pamtljiv trenutak iz Rakitićevih finala ističe vodeći pogodak u finalu Lige prvaka 2015. godine protiv Juventusa, kada je hrvatski veznjak usmjerio vodu na katalonski mlin te naposljetku slavio pobjedu 3:1.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri