Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Natjecanja > Hrvatski kup

Rasprodao bi se i stadion za 30.000 gledatelja

Sastanak o finalu
Kupa: "Vinkovci i
Slavonija zaslužuju
takvu utakmicu"

04.05.2018.
Sastanak o finalu Kupa: "Vinkovci i Slavonija zaslužuju takvu utakmicu"
foto: Gordan Laušić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Povodom organizacije finala Hrvatskog kupa u Vinkovcima, u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton održana je konferencija za medije.

U petak je održan organizacijski sastanak Hrvatskog nogometnog saveza s predstavnicima Dinama, Hajduka, službe sigurnosti, vinkovačke lokalne uprave, NS Vukovarsko-srijemske županije i predsjednikom Cibalije, kako bi se raspravile pojedinosti oko sraza Zagrepčana i Splićana u borbi za Rabuzinovo sunce, koji je na rasporedu 23. svibnja.

O sastanku je predstavnicima medija govorio HNS-ov direktor infrastrukture i natjecanja Marijan Kustić:

"Jako sam zadovoljan ovim konstruktivnim sastankom i iznesenim prijedlozima. Slijedi nam i sastanak u ponedjeljak u 11 sati, na vinkovačkom stadionu, s predstavnicima klubova, HNS-a i MUP-a, na kojemu će se raspraviti i pojedinosti o smještaju navijača na tribinama, sigurnosti i raspodjeli ulaznica. Kapacitet će iznositi malo više od 8.000 mjesta, a rasprodao bi se i stadion za 30.000 gledatelja".

"Važno je da se finale Kupa igra u Vinkovcima, Slavonija zaslužuje ovako veliku utakmicu. Siguran sam da će sve proći u najboljem redu. Svima nam je u interesu da to bude festival nogometa, da se uživa u utakmici bez repova i bez ugrožavanja sigurnosti navijača", dodao je.

Pročelnik upravnog odjela za poslove vinkovačkog gradonačelnika, Ivan Rimac, poručio je:

"Velika je stvar za Vinkovce ovakva utakmica. Imamo priliku vidjeti naša dva najveća kluba u borbi za trofej, i naši su građani to prepoznali. Velika je i potražnja za ulaznicama. Zadovoljan sam što se obraća pažnja na svaku pojedinost, a Grad Vinkovci trudi se da uvjeti na stadionu budu što bolji. Ispunit ćemo sve obveze, a nakon utakmice kreće se s projektom novog travnjaka. Ta investicija olakšat će i potragu za strateškim partnerom kluba".

Predsjednik županijskog nogometnog saveza i Cibalije, Josip Kuterovac, istaknuo je i dugoročnu korist finala Kupa za vinkovački nogomet:

"Finale Kupa nogometni je praznik te stoga mi u Vinkovcima i Slavoniji imamo čast i obvezu sve dobro odraditi. Zanimanje je veliko, podiže se atmosfera, priča se samo o nogometu i uložit ćemo sve napore da budemo pravi domaćini, s poznatim slavonskim 'štihom'. Nadamo se odličnoj predstavi, kojom ćemo se moći pohvaliti, i vjerujem da će utakmica biti od koristi i Cibaliji i županijskom savezu, radi podizanja kvalitete nogometa. Takve su utakmice motiv i mladima i svima koji se bave nogometom, a radovi će nam ostaviti uređen stadion i infrastrukturu. Hvala HNS-u što je takvu priliku dao Cibaliji i Vinkovcima".

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Španjolska

15.11.2018.

Stadion Maksimir, Zagreb