Hrvatska sutkinja na velikoj sceni

Sanja Rođak-Karšić sudi finale LP i SP U-20

10.05.2018.

Sanja Rođak-Karšić sudi finale LP i SP U-20
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić dobila je nova vrijedna priznanja: imenovana je u sudački tim za finale Lige prvaka te je uvrštena na popis pomoćnih sutkinja za svjetsku smotru U-20.

Finale ovosezonske Lige prvakinja igrat će se 24. svibnja u Kijevu, dva dana prije muškog sraza Real Madrida i Liverpoola, a za trofej najbolje ekipe borit će se njemački Wolfsburg i francuski Lyon.

U sudački tim za tu je utakmicu uvrštena i hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić, kao druga pomoćna sutkinja, uz glavnu sutkinju Janu Adamkovu iz Češke i prvu pomoćnu sutkinju Sian Massey iz Engleske.

Četvrta je sutkinja Kateryna Monzul iz Ukrajine, a pričuvna pomoćna sutkinja njezina sunarodnjakinja Maryna Strilecka.

Osim toga, Sanja Rođak-Karšić izabrana je za jednu od pomoćnih sutkinja na nadolazećem Svjetskom prvenstvu za nogometašice do 20 godina, koje će od 5. do 24. kolovoza biti održano u Francuskoj.

Europu će zastupati ukupno deset pomoćnih, uz pet glavnih sutkinja.

"To je velika prilika za sve sutkinje. SP U-20 važno je natjecanje nakon kojega možemo biti preporučene za seniorsko Svjetsko prvenstvo, ukoliko dobro odradimo posao. Ulog je velik", naglasila je francuska sutkinja Stephanie Frappart.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri