Finale Kupa

Nižić: "Ovo su utakmice za koje se živi"

22.05.2018.

Nižić: "Ovo su utakmice za koje se živi"
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Hajduk i Dinamo ovogodišnji su finalisti Hrvatskog nogometnog kupa, a utrku za Rabuzinovo sunce zaključit će 23. svibnja na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima. 

Iza kapetana Hajduka Zorana Nižića jedna je od najboljih sezona u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Pružio je Hajdukov reprezentativac doista sjajne partije tijekom cijele sezone te bio jedan od glavnih stupova momčadi koja će se 23. svibnja u velikom derbiju protiv Dinama boriti za trofej pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa.

"Izuzetno sam sretan što smo ponovno u finalu. Prije početka sezone zacrtali smo sebi neke ciljeve, došli smo do tog zadnjeg koraka i svi se nadamo osvajanju Kupa i povratku trofeja u Split. Ovo su utakmice za koje se živi i naporno trenira tijekom cijele sezone".

"Očekuje nas veliki derbi, a na svim je igračima da se na travnjaku pokažu u najboljem mogućem svjetlu. Sigurno je da će, kao i u svim ovosezonskim međusobnim susretima, detalji odlučivati o pobjedniku. Vjerujem da će ovaj put prevagnuti na našu stranu. Tim će uvijek izbaciti pojedinca, nije bitno tko će postići gol, važno je da se na kraju veselimo".

Ovogodišnji put do finala nije bilo lagan, ostvarili su hajdukovci pobjede protiv Oriolika, Šibenika, Osijeka te Lokomotive. Zanimljiv podatak je da su sve upisane na gostujućim travnjacima. Bijeli već drugu godinu za redom u okviru ovog natjecanja nisu odigrali baš nijednu utakmicu na poljudskom stadionu, pred svojom publikom.

"Da, imali smo dosta težak put do finala, ali uspješno smo svladali sve prepreke koje su postavljene pred nas. Pokazali smo karakter, nije lako odigrati sve utakmice u gostima i redom pobjeđivati, ali sigurno da će osvajanje Kupa biti još slađe kada se zna da u ovom natjecanju nismo odigrali niti jedan susret u svojem domu".

Odigrao je kapetan Bijelih ukupno 15 utakmica u Kupu otkako je došao u Hajduk, a postigao je pritom jedan pogodak, upravo ove sezone. Nižić je glavom zabio gol za vodstvo 2:1 u četvrtfinalnoj utakmici u Gradskom vrtu protiv Osijeka i trasirao svojoj momčadi put prema pobjedi i plasmanu u polufinale.

"Imali smo standardno zahtjevno gostovanje u Osijeku, drago mi je da sam ja zabio, ali mislim da je najbitnije od svega da smo prošli dalje te da smo pokazali snagu i karakter u ključnim trenucima. Želimo sada u Vinkovcima napraviti taj još jedan završni korak i razveseliti brojne navijače našeg kluba".

Velika podrška hajdukovcima, naravno, neće izostati ni u Vinkovcima. Poznat je podatak da je ove sezone u deset najgledanijih utakmica HT Prve lige u svih 10 igrao – Hajduk.

"Žao mi je što kapacitet stadiona nije veći, ali svakako očekujemo ogromnu potporu kao i tijekom cijele sezone. Jedino što im mogu obećati jest pravi Hajduk i svi vjerujemo da ćemo zajedno slaviti".

Prvi put će kao kapetan Hajdukovog broda predvoditi momčad u finalu Kupa kojeg je prvi put osvojio u sezoni 2012./13. kada su Bijeli u dvije finalne utakmice bili bolji od momčadi Lokomotive. Upisao je Nižić više od 135 nastupa u bijelom dresu...

"Želim povesti momčad da pokažemo zašto smo tu gdje jesmo, dat ćemo sve od sebe. Vjerujem u svoje suigrače i iskreno se nadam da će mi se želja ispuniti, a to je da u Vinkovcima kao kapetan Hajduka podignem trofej Rabuzinovog sunca".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri