Finale Kupa

Kopić: "Svaki detalj može odlučiti pobjednika"

20.05.2018.

Kopić: "Svaki detalj može odlučiti pobjednika"
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Hajduk i Dinamo ovogodišnji su finalisti Hrvatskog nogometnog kupa, a utrku za Rabuzinovo sunce zaključit će 23. svibnja na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima. 

Trener Hajduka Željko Kopić na klupu Bijelih stigao je u mjesecu studenome 2017. godine. Šest mjeseci poslije, vodit će svoju momčad u finalu Hrvatskog nogometnog kupa, u najvećem derbiju hrvatskog sporta, srazu Hajduka i Dinama.

Kakva su očekivanja u finalu Kupa?

"Očekuje nas neizvjesna utakmica, igra se na neutralnom terenu i sigurno da će biti rezultatski potpuno otvorena, kao i uvijek u svim susretima Hajduka i Dinama. Naša je ambicija osvajanje trofeja, za to živimo, radimo i treniramo tijekom cijele sezone".

Što će biti potrebno za pobjedu?

"Svjesni smo da svaki detalj može odlučiti pobjednika. Potrebna nam je izuzetno velika količina energije i koncentracije, a motivacija će kod svakog igrača biti na najvišoj razini. Prvenstveno želimo biti fokusirani na zahtjeve i kvalitetu igre i stvoriti preduvjete za ostvarenje željenog cilja".

Momčad je na putu do finala odigrala sve utakmice na gostujućim travnjacima?

"Sam taj podatak govori da smo u svim tim utakmicama koje su prethodile finalu pokazali kvalitetu, hrabrost i odlučnost u trenucima kada je to bilo izuzetno bitno i samim time da smo potpuno zasluženo došli u borbu za Rabuzinovo sunce".

Hajdukovi navijači bit će važna potpora na putu ka osvajanju Rabuzinovog sunca...

"Znamo da ćemo imati ogromnu podršku navijača koji će nam dati snažan vjetar u leđa kao i u svim dosadašnjim dvobojima. Prije svega očekujem da sve prođe u duhu fair-playa, u sportskom nadmetanju i da gledatelji uživaju u nogometnoj predstavi. Neka pobijedi bolji, a ja vjerujem da ćemo se posljednji veseliti mi i da ćemo zajedno sa svojim navijačima u Vinkovcima slaviti osvajanje trofeja".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri