Prijateljski susreti uoči SP-a

HRT prenosi utakmice Vatrenih protiv Brazila i Senegala

18.05.2018.

HRT prenosi utakmice Vatrenih protiv Brazila i Senegala
Foto: Arhiva HNS

Hrvatski nogometni savez i Hrvatska radiotelevizija postigli su dogovor oko otkupa prava za prijenos prijateljskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije protiv Brazila i Senegala koje će se igrati u nedjelju, 3. lipnja (Brazil) te u petak 8. lipnja (Senegal) uz prijenos na Drugom programu (HRT-HTV2).

Omogućavanje prijenosa ovih utakmica rezultat je uspješnih pregovora između HRT-a i Hrvatskog nogometnog saveza, a susreti će se odigrati netom prije odlaska hrvatske reprezentacije na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju.

"Drago mi je zbog dogovora s Hrvatskom radiotelevizijom jer ćemo tako zaokružiti cijelo razdoblje uoči i tijekom Svjetskog prvenstva na nacionalnoj TV kući. Gledatelji će uživati u dvije odlične prijateljske utakmice - o Brazilu ne moramo puno govoriti, a Senegal će biti izvrsna provjera za otvaranje SP-a protiv Nigerije", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Izabranici Zlatka Dalića s Brazilom će se susresti na stadionu Anfield u Liverpoolu s početkom u 16 sati po hrvatskom vremenu. Prvi nastup Vatrenih na kultnom stadionu donosi spektakularni susret s peterostrukim prvakom svijeta, reprezentacijom Brazila.

Nakon Liverpoola Vatreni se vraćaju u Hrvatsku gdje će obaviti završni dio priprema, koji će okončati prijateljskom utakmicom protiv Senegala, još jednog sudionika Svjetskog prvenstva. Susret s afričkom reprezentacijom bit će odigran 8. lipnja u osječkom Gradskom vrtu, gdje ćemo ispratiti hrvatsku reprezentaciju s najboljim željama u Rusiju.

"Za Hrvatsku radioteleviziju bit će to sjajna priprema i uvod za veliki projekt Svjetskog prvenstva: HRT će izravno prenositi sve 64 utakmice na svom kanalu HRT 2, kao i na svim drugim multimedijskim platformama (Hrvatski radio, HRTi, web)", rekao je Stjepan Balog, privremeni rukovoditelj Odjela Sport HRT-a.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri