Finale Kupa

Bjelica: "Dinamo ima svoje adute"

21.05.2018.

Bjelica: "Dinamo ima svoje adute"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hajduk i Dinamo ovogodišnji su finalisti Hrvatskog nogometnog kupa, a utrku za Rabuzinovo sunce zaključit će 23. svibnja na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima. 

Tek druga utakmica na Dinamovoj klupi, a odmah – finale Kupa i borba za trofej. Nenad Bjelica preuzeo je maksimirski klub u samoj završnici sezone pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se i sam snaći u ovako osebujnim okolnostima. Koliko je uopće stigao upoznati suparničku, ali i svoju momčad prije ovako važnoga dvoboja?

"Poznavao sam Dinamovu momčad i prije nego što sam došao na klupu. Pratio sam HNL onoliko koliko mi je vrijeme dopuštalo. Štoviše, čak sam zimus na pripremama uživo vidio jednu Hajdukovu utakmicu, kao i jednu Dinamovu. Uglavnom, mogu reći da poznajem igrače, a što se tiče same pripreme, istina je da je ovo malo atipična situacija, rijetko se događa da trener uskoči na klupu deset dana prije završetka sezone. U takvoj situaciji nemate mogućnost za radikalne promjene, jedino vam prostaje učiniti nešto na psihološkom planu pa upravo na tome i radimo. Dakako, probat ćemo igrati s onom jedanaestoricom za koju smatramo da će u tih 90 minuta biti u stanju maksimalno se boriti i odgovoriti svim taktičko-tehničkim zadacima".

Suparnika ste, dakle, gledali uživo na pripremama, kasnije ste pogledali još poneku utakmicu... Koliko ste stigli analizirati Hajduk?

"Poznajem Hajdukovu momčad... Ne samo da sam ga gledao na pripremama u Turskoj, nego sam i igrao protiv Hajduka. Dakle, tada sam pogledao Dinamovu utakmicu protiv ukrajinske Zorje, a Splićane sam i pogledao i – vodio svoju momčad protiv njih. Poznajem kvalitetu Hajdukovih igrača, jako su dobra momčad s jako dobrim trenerom. Međutim, Dinamo ima svoje adute i nadam se da će naše kvalitete biti istaknutije nego njihove".

Vi ste već triput, što kao igrač, a što kao trener, doveli svoje momčadi do finala Kupa – u Španjolskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Kakva su iskustva?

"Istina je, imao sam važnu ulogu na putu do finala Kupa s Betisom u Španjolskoj i s Kaiserslauternom u Njemačkoj, ali nijednom nisam zaigrao u samome finalu, što zbog ozljeda, što zbog drugih razloga. Kao trener sam doveo Lech u finale poljskoga Kupa. Iako smo bili dominantni protiv Arke, na kraju smo ipak izgubili. I to je nogomet, događa se. Nadam se da ću ovaj put sudjelovati u finalu u kojem ćemo pobijediti!"

Nekad se finale hrvatskoga Kupa igralo na dvije utakmice, dok je sad na rasporedu samo jedna, na neutralnom terenu. Koji vam je sustav draži što se tiče same pripreme?

"Nije mi to toliko bitno. Pripremamo se sukladno određenom modelu. Čak mislim da je na kraju sezone bolje odigrati jednu utakmicu pa – kako bude. Završetak je natjecateljske godine, puno je odigranih utakmica, svi su već malo umorni... Bitno je da bude dobra utakmica i, dakako, nadam se Dinamovoj pobjedi".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri