Izbornik predstavio popis za pripreme

Dalić: "Sada možemo napraviti ono o čemu svi sanjamo"

21.05.2018.

Dalić: "Sada možemo napraviti ono o čemu svi sanjamo"
Foto: Mario Ćužić

Povodom objave popisa 24 igrača za početak završnih priprema za Svjetsko prvenstvo, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Izbornik Dalić odlučio je s kojim će igračima krenuti u posljednji dio priprema za svjetsku smotru u Rusiji. Zadnji će se reprezentaciji pridružiti Luka Modrić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren, koji će 26. svibnja - na dan okupljanja Vatrenih - igrati finale Lige prvaka. Članovi Real Madrida i Liverpoola na pripreme stižu 31. svibnja. 

"Ostavljam mogućnost da igrači sa šireg popisa budu naknadno pozvani na pripreme u slučaju neke ozljede ili nepredviđene situacije. Na popisu su petorica stopera - upravo smo na toj poziciji imali problema s ozljedama - i jedan će do 4. lipnja otpasti, ovisno o tome tko bude koliko spreman. Brine me situacija s Ćorlukom, nama on treba potpuno zdrav, i žao mi je ako neće biti spreman za SP. Na svim pozicijama imamo barem po dvojicu igrača, a na nekima i više opcija. Na poziciji lijevog braniča vidjet ćemo situaciju sa Strinićem i Pivarićem. Njima vjerujem, iza njih stojim i imaju moje puno povjerenje", objasnio je izbornik po objavi imena 24 igrača za pripreme.

 

Kako je izbornik došao do popisa od 24 imena?

"Nisam imao mnogo dilema, znam da neće biti svi zadovoljni, da će biti i ovakvih i onakvih reakcija, ali ja sam izbornik i ja sam odgovoran za popis. Svjetsko prvenstvo nije vrijeme za neke velike promjene, to će se možda dogoditi ove jeseni u Ligi nacija, a mislim da sada možemo napraviti ono o čemu svi sanjamo. Svjestan sam da je iza igrača naporna sezona, mnogo je njih bilo u borbi za trofeje. Na pripremama ćemo se usredotočiti na prekide, na suparnike, i neće to biti klasični treninzi. Ja ne mogu igrače učiti igrati nogomet, oni to već znaju - mi ih moramo osvježiti i učiniti željnima prije nastupa na Svjetskom prvenstvu, treba nam dobra atmosfera", kaže.

Hrvatsku prije odlaska u Rusiju čekaju još dva prijateljska susreta, protiv Brazila u Liverpoolu i protiv Senegala u Osijeku.

"Brazil je provjera za Argentinu, Senegal je provjera za Nigeriju. Moramo isprobati neke stvari kako bismo vidjeli što je za nas najbolje. Nigerija bi nam mogla biti ključna utakmica i moramo znati sve o svojim suparnicima, ali primarno je ono kako ćemo mi igrati. Ponavljam da sam želio jake utakmice, iako nam treba i dobar rezultat", jasan je Dalić.

OŽUJSKO PIVO I NOGOMET SE VOLE 

Ožujsko pivo predstavilo je aktivnosti u povodu nadolazećeg nogometnog prvenstva i proslavilo 20 godina prijateljstva s hrvatskim nogometom.

Nešto manje od mjesec dana dijeli nas od prvog okršaja hrvatske reprezentacije na velikom nogometnom spektaklu u Rusiji. Ožujsko pivo, ponosni sponzor hrvatskog nogometa, i ovaj put sprema mnoštvo iznenađenja za ljubitelje nogometa i piva, a predstavio ih je na druženju s medijima u Pivani. 

''Ovo je poseban dan jer slavimo dvadeset godina prijateljstva s hrvatskim nogometom kao i dvadeset godina od velikog rezultata u Francuskoj, kad su nas Vatreni ostavili bez daha. Ožujsko pivo u svim trenucima bilo je uz nogometaše te smo ponosni što je upravo naša Žuja pivski brend s najčvršćom 'nogometnom' vezom. Ponosni smo što svih ovih godina imamo čast biti vatreni dvanaesti igrač reprezentacije'', istaknuo je Marko Njavro, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare, te je Vatrenima poželio mnogo uspjeha na skorom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Atmosfera u Pivani bila je uistinu vatrena, a dodatno je zagrijana mnogobrojnim iznenađenjima koja je Ožujsko pivo pripremilo za vjerne navijače i ljubitelje nogometa.

Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare, predstavio je aktivnosti koje će Žuja provoditi tijekom nadolazećeg prvenstva: ''Ovogodišnjim kampanjom ponovno smo spojili ljubav prema nogometu, tradiciju Ožujskog piva, ali i inovativne tehnologije. Poznato je da su se naše kampanje proteklih godina izdvajale kreativnošću te da su 'viralno' prešle granice domaćeg tržišta, a vjerujemo da ni ovoga puta nećemo razočarati. Pravu poslasticu pripremili smo za nogometne znalce te smo 'obukli' Ožujsko pivo u limitirano redizajnirano ruho i na taj način istaknuli jedanaest najemotivnijih sportskih trenutaka naše reprezentacije kojih se svih ovih godina s radošću sjećamo.''

Žuja je predstavila i aktivaciju ''Što bi dao?'' kojom je omogućila navijačima reprezentacije i ljubiteljima nogometa da u obliku fotografije i teksta kažu što bi sve dali da naši nogometaši u Rusiji osvoje zlato. Najbolje izjave bit će zauvijek zabilježene u knjizi koja će biti uručena izborniku Zlatku Daliću prije odlaska u Rusiju. Prikazan je i TV spot "Naglavačke" kojim je Ožujsko pivo svojim prepoznatljivim humorom prikazalo što se sve to u Hrvatskoj okrene naopačke kad počne Svjetsko prvenstvo.

Pod posebnim je povećalom ovih dana Ante Rebić, a nekoliko je riječi izbornik posvetio i Marku Pjaci.

"Kako ne bih bio zadovoljan s Rebićem, igračem koji zabije dva gola u finalu Njemačkog kupa, otresavši dva stopera njemačke reprezentacije. Neka bude u takvoj formi i na Svjetskom prvenstvu, a svaka čast Niki Kovaču koji ga je prepoznao i forsirao. Pjaca je igrač koji mi treba i kome vjerujem. Nažalost, nije mnogo igrao, no može nam u svakom trenu biti džoker s klupe, može igrati lijevo i desno, a posebno cijenim i to što se teško ozlijedio igrajući upravo za reprezentaciju u prijateljskoj utakmici u Estoniji", zaključio je Zlatko Dalić. 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri