Pripreme za dugi ostanak u Rusiji

Milanović: "Svaki će igrač imati individualni tretman"

21.05.2018.

Milanović: "Svaki će igrač imati individualni tretman"
Foto: Drago Sopta/HNS

Luka Milanović, kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije, sažeo je plan treninga za Vatrene u nadolazećem razdoblju.

Hrvatski nogometni reprezentativci okupit će se 26. svibnja u Zagrebu kako bi započeli završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a jedan od zaduženih za njihovu optimalnu formu na najvećoj pozornici bit će kondicijski trener Luka Milanović.

"Morali smo pametno programirati treninge s obzirom da nemamo vremena za velika opterećenja. Igrači nam na pripreme dolaze iz visokog natjecateljskog ritma i moramo biti selektivni po pitanju njihovih vježbi. Nemamo vremena ni potrebe za brušenje forme, oni su na visokoj razini utreniranosti", kaže.

Detaljni plan treninga već je definiran, ističe Milanović.

"Igramo utakmice svakih pet dana, i raspored je već precizno definiran. Znamo gdje ćemo moći malo jače 'stisnuti', s obzirom da nam nije dovoljno samo igrati utakmice, ali ne smijemo pretjerati. Moramo dobro izgledati tijekom cijelog turnira, koji će nam, nadam se, trajati dugo".

Igračima će se pristupati vodeći računa o pojedinačnim potrebama.

"Svaki će igrač imati individualni tretman, svi su oni različiti i iza njih su različite klupske sezone. Moramo im dati ono što im najviše treba da bi najbolje izgledali. Nećemo im previše ni remetiti vježbe koje najviše koriste u klubovima, a pritom moramo djelovati i preventivno kako bismo im očuvali zdravlje. Sve treba spojiti u cjelinu", zaključio je Luka Milanović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri