"Neka pobijedi bolji"

U Vinkovcima održan prijem povodom finala Kupa

23.05.2018.

U Vinkovcima održan prijem povodom finala Kupa
Foto: Drago Sopta/HNS

U srijedu je povodom finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa u Vinkovcima održan svečani prijem u Gradskoj vijećnici grada Vinkovaca.

Izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza te finalista Dinama i Hajduka primili su vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, pročelnik Upravnog odjela za pravne poslove i imovinu Vukovarsko-srijemske županije Josip Đukić te predsjednik HNK Cibalia i županijskog nogometnog saveza Josip Kuterovac.

"Dobrodošli u grad na Bosutu, kako bismo napravili nogometni praznik. Moram priznati da me iznenadilo kolika je želja brojnih ljudi da danas dođu u Vinkovce te posebna hvala ide HNS-u na dosadašnjoj potpori. Stadion nam danas izgleda prekrasno, a nogomet nam mnogo znači", pozdravio je prisutne gradonačelnik Bosančić.

Foto: Drago Sopta/HNS

"Velika nam je čast sve vas pozdraviti. Energija koju smo dobili od HNS-a po odluci o domaćinstvu mnogo nam je značila, pokrenula je Vinkovce u svakom smislu. Ovo je finale ujedinilo sve ljude u gradu i danas imamo stadion na ponos svima nama, ali i vama. Potrudili smo se maksimalno odraditi pripreme i vjerujemo da će Cibalia uskoro opet biti među prvoligašima", dodao je Kuterovac.

Foto: Drago Sopta/HNS

HNS su predstavljali predsjednik Davor Šuker, prvi dopredsjednik Ante Vučemilović-Šimunović, izvršni direktor Damir Vrbanović, član Izvršnog odbora i predsjednik Povjerenstva HNK Davor Ivić, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, delegat Zoran Pandža te članovi delegacije Martin Novoselac i Antun Ćilić, dok je županijski nogometni savez predstavljao i tajnik Ivica Sabljaković.

"Svima nam je bila čast da možemo izabrati Vinkovce kao novog domaćina finala Hrvatskog kupa. Donijeli smo dobru odluku jer Vinkovci su grad nogometa i mladosti, a pun je pogodak bio i jučerašnji dan finalnih utakmica Kupa u mlađim kategorijama u Ivankovu. Dinamu, Hajduku i Osijeku čestitam na osvojenim trofejima. U Vinkovcima velike zahvale idu i Hrvatskoj vojsci na pomoći pri radovima - oni su najveća promocija Hrvatske. Cibaliji je sigurno teško nakon ispadanja, no ovdje će uvijek biti kvalitetnih nogometaša i želimo joj svu sreću. Trebamo nastaviti raditi na infrastrukturi, a u večerašnjem finalu neka pobijedi bolji", rekao je Šuker.

Šuker je tom prigodom uručio zahvale gradu, županiji, županijskom nogometnom savezu, Cibaliji, Gardijskoj oklopnoj mehaniziranoj brigadi i policijskoj upravi za doprinos u organizaciji finalne utakmice.

Foto: Drago Sopta/HNS

Delegaciju zagrebačke momčadi činili su predsjednik kluba Mirko Barišić sa suprugom Božicom, predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, član Nadzornog odbora Ognjen Naglić, predsjednik uprave Igor Kodžoman, potpredsjednik kluba Tomislav Svetina i članica uprave Amra Peternel

"Hvala na ovako lijepom prijemu povodom ovako značajnog događaja poput finala Hrvatskog kupa. Jako mi se drago što se sastaju najveći hrvatski klubovi, Dinamo i Hajduk, a neka slavi bolji u jednoj korektnoj utakmici. Drago mi je doći u svoju Slavoniju, a danas će biti praznik koji se pamti - Vinkovci su to zaslužili. Raduje me veliki interes, veliki broj gledatelja, a nogomet nam je svima uvijek bio više od igre", poručio je Barišić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Delegaciju splitske momčadi činili su splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, članovi Nadzornog odbora Denis Kosor, Marko Erceg i Antonio Kuzmanić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Ante Bilić te kroničar Jurica Gizdić.

"Zahvaljujem domaćinima na gostoprimstvu, a Hajduk je već dva dana smješten u Vukovaru te i time želi naglasiti koliko mu je povezanost s Hrvatskom prisutna i važna. Vinkovci su također grad-heroj i budi nam duboke emocije s obzirom na sve što se događalo te nas veseli slavonska podrška Hajduku. Ustrajat ćemo zadržati tu potporu i produbiti i ojačati postojeće veze. Neka utakmica prođe u miru, u ozračju pravog navijanja, u nadi da će pobijediti Hajduk", izjavio je Radovani.

Na službenom ručku u lovačkom domu Kunjevci, predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je prigodne darove dvojici iznimnih nogometnih djelatnika iz Vinkovaca - nekadašnjem predsjedniku HNS-a Antunu Ćiliću i dugogodišnjem glavnom instruktoru Martinu Novoselcu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri