Real Madrid svladao Liverpool

Modrić i Kovačić opet prvaci Europe, Lovren asistent!

26.05.2018.

Modrić i Kovačić opet prvaci Europe, Lovren asistent!
Foto: UEFA

U finalu Lige prvaka u Kijevu sastali su se Real Madrid i Liverpool, a hrvatski dvojac Luka Modrić i Mateo Kovačić po treći je put zaredom podigao trofej.

Foto: UEFA / Sportsfile

Real Madrid osvojio je naslov europskog prvaka u sezoni 2017./2018. Kraljevski je klub u kijevskom finalu pobijedio Liverpool 3:1 te tako treći put uzastopce uzeo prestižnu titulu.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a Španjolci su poveli u 51. minuti preko Benzeme, nakon velike pogreške Kariusa. No, samo četiri minute poslije Dejan Lovren je bio najviši u skoku te je upisao asistenciju za pogodak Manea za 1:1.

Foto: UEFA / Sportsfile

Naslov je potom Real Madridu donio Bale po ulasku s klupe: sjajnim "škaricama" u 64. minuti za 2:1 te dalekometnim udarcem uz još jedan Kariusov propust u 83. minuti za 3:1.

Kapetan Vatrenih Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Real Madrid, kao i Dejan Lovren za Liverpool, a Mateo Kovačić ostao je na klupi branitelja naslova.

Hrvatska tako po šesti put zaredom ima klupskog prvaka Europe. Mario Mandžukić započeo je aktualni hrvatski niz 2013. godine s Bayernom, nakon čega su slavili Modrić s Real Madridom (2014.), Ivan Rakitić s Barcelonom (2015.) te Modrić i Kovačić s Real Madridom (2016. i 2017.).

Foto: UEFA / Sportsfile

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri