Uoči SP-a nema govora u umoru

Pivarić: "Kvaliteta nam bez zajedništva i truda neće mnogo značiti"

27.05.2018.

Pivarić: "Kvaliteta nam bez zajedništva i truda neće mnogo značiti"
Foto: Drago Sopta/HNS

Lijevi branič kijevskog Dynama i hrvatske reprezentacije Josip Pivarić smatra da su Vatreni na dobrom putu ostvariti željeni cilj u Rusiji.

Početak priprema za Svjetsko prvenstvo

"Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo da počne ono pravo. Vrlo brzo nam dolazi utakmica s Brazilom - jednim od glavnih favorita Svjetskog prvenstva - koja će itekako poslužiti izborniku, a onda krećemo dalje korak po korak. Odmah po dolasku u Rovinj svi smo se odlučili malo razgibati u teretani, vodimo brigu o sebi i svom zdravlju. Osim toga, ne možemo pričati o umoru uoči Svjetskog prvenstva"

Finale Lige prvaka

"Pogledali smo cijelu utakmicu, uživali, navijali. Draga su mi oba kluba, pogotovo kada su igrali naši dečki. Nadmetali smo se i u pogađanju rezultata i jedva čekamo da nam se Modrić, Kovačić i Lovren pridruže"

Sezona u kijevskom Dynamu

"Igrao sam, nametnuo sam se, makar nije lako doći u novu sredinu. Zdravlje me služilo, imao sam tek dva manja problema i skupio više od 30 utakmica te moram biti zadovoljan. Ove smo sezone bili bolji od Šahtara u međusobnim susretima, no oni su na kraju uzeli oba trofeja"

Prilika generacije u Rusiji

"Uvijek se može reći da je veliko natjecanje prilika generacije, no imamo igrače iz najvećih svjetskih klubova i to nam je veliki pokazatelj. No, pojedinačna kvaliteta bez zajedništva, truda, napora i doze sreće neće mnogo značiti. Dat ćemo sve od sebe i valjda će nam se to na neki način vratiti. Ja ću se boriti za svoju poziciju, svaki igrač želi dati svoj doprinos pa tako i ja, ali ego treba ostaviti po strani i dati podršku momčadi na bilo koji način, u bilo kojem okruženju. Isto će činiti i Strinić, a pozicija lijevog braniča ionako zna biti problematična diljem svijeta"

Dobar start protiv Nigerije

"Utakmica s Nigerijom uvelike će nam odrediti smjer cijelog natjecanja. Vrlo je važno dobro krenuti, napuniti se dobrom atmosferom i intenzivno razmišljamo o tome. Svi znamo da su fizički moćni, ali jako ćemo se dobro pripremiti za to, snimamo ih i analiziramo"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri