Precizni Perišić i Kramarić

Preokret protiv Senegala za pobjednički odlazak u Rusiju

08.06.2018.

Preokret protiv Senegala za pobjednički odlazak u Rusiju
Foto: Drago Sopta/HNS

U svojoj posljednjoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je u Osijeku dočekala reprezentaciju Senegala i ubilježila pobjedu, unatoč vodstvu gostiju.

HRVATSKA - SENEGAL 2:1 (0:0)
Prijateljska utakmica.
Stadion Gradski vrt, Osijek.

Sudac: A. Farkas (Mađarska)

Strijelci: 0:1 - Sarr (48'), 1:1 - Perišić (63'), 2:1 - Kramarić (78')

Žuti kartoni: Koulibaly (35'), Sakho (61'), N'Diaye (66'), Sane (66'), Mane (66'), Kovačić (86')

Hrvatska: Subašić (67' L. Kalinić), Strinić, Ćorluka, Lovren (46' Jedvaj), Vida, Rakitić (65' Kovačić), Badelj (46' Kramarić), Modrić, Perišić, Rebić (od 61' Brozović), Mandžukić (46' N. Kalinić). Izbornik: Z. Dalić.

Senegal: Diallo, Sabaly, Koulibaly (82' Mbodji), Sane, Gassama, Gueye (88' N'Doye), A. N'Diaye (74' B. Ndiaye), Mane, Niang (65' Balde), Sarr (74' Diouf), Sakho (85' Sow). Izbornik: A. Cisse.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon provjere protiv Brazila u Liverpoolu, Hrvatska je u Osijeku dočekala Senegal na samom kraju završne faze priprema za odlazak na nadolazeću svjetsku smotru.

Vatrene je dočekao rasprodani Gradski vrt, ali u prvom poluvremenu, nakon početne prilike Mandžukića glavom, nisu često prijetili suparničkim vratima, dok su brzi Senegalci u nekoliko navrata imali svoje prigode, ponajviše iz protunapada.

Foto: Drago Sopta/HNS

Jedan od afričkih predstavnika na Svjetskom prvenstvu naposljetku je poveo na samom početku drugog poluvremena, jednostavnom akcijom kroz sredinu koju je uspješno zaključio Sarr.

Izbornik Zlatko Dalić, u skladu s najavama, u nastavku je dao priliku šestorici novih igrača, a Hrvatska je podigla razinu svoje igre te najavila bolje trenutke pokušajem Kramarića iz 52. minute, kada je zatresao prečku.

Kramarić je potom još jednom odlično pucao, a izjednačenje je donio Perišić u 63. minuti, udarcem iz slobodnog udarca koji je dodirnuo senegalski živi zid i prevario Dialla. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski je preokret dovršio Kramarić u 78. minuti, nakon što mu je prvi pokušaj blokiran, lijevom je nogom pronašao donji kut senegalskih vrata za 2:1. Senegal je u završnim minutama krenuo po poravnanje, no Manea je zaustavio okvir gola, a Sane i N'Doye nisu bili precizni.

Hrvatska ekspedicija nakon dva slobodna dana ponovno se okuplja u ponedjeljak ujutro, kada leti za St. Petersburg, a prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igra 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri