Pobjeda prije puta na SP

Dalić: "Neću posustati, moramo još brže i kvalitetnije"

08.06.2018.

Dalić: "Neću posustati, moramo još brže i kvalitetnije"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije po završetku prijateljskog ogleda sa Senegalom i pobjede 2:1.

Usporedba Senegala i Nigerije

"Čestitke Senegalu na dobroj igri, oni su najbolja afrička momčad s brzim igračima koja se brzo otvara prema naprijed, a nama je trebala takva provjera protiv Nigerije. Nigerija također ima ubojitu napadačku trojku, a Senegal je uz Manea, Sakha i Nianga prezentirao agresivan blok i dobru obranu. Znali su našu snagu u veznom redu, no u prvom je dijelu naš protok lopte bio loš i nismo imali rješenja. Nama neke stvari nisu išle, ali moramo biti sretni što u Rusiju odlazimo s pobjedom. Neke stvari još moramo popraviti, kako bismo Svjetsko prvenstvo otvorili dobrim rezultatom"

Promjene na poluvremenu

"Promijenili smo Modrićevu poziciju da ubrzamo protok lopte, dobijemo na organizaciji igre i osujetimo senegalsku agresiju. Prije odmora bilo je sve to sporo i tromo, ali napravili smo korekcije i u nastavku je bilo bolje, kada smo tražili povratak u pozitivan rezultat"

Pojedinačni učinci na terenu

"Mandžukić je bio nekoliko dana bez treninga i plan je bio da dobije jedno poluvrijeme, a Kalinić drugo. Kramarićevim ulaskom igra se ubrzala, a protiv Brazila i Senegala birali smo najbolje za Nigeriju, morali smo testirati neke stvari. Ja sam optimist i neću posustati. Moramo izvući pouke, iako smo napravili dvije neplanirane izmjene: Subašić je osjetio lagani problem s aduktorom i tražio zamjenu, a i Lovren je imao mali problem pa sam brzo reagirao. Nadam se da će sve biti u redu kroz naredne dane, ali moramo biti brži i kvalitetniji. Ćorluka se vraća u formu i naposljetku moramo biti pravi za sedam dana"

Zahvala domaćinima i navijačima

"Na kraju sam zadovoljan pobjedom, a veliko hvala Slavoniji i Osijeku na sjajnoj podršci, premda smo im možda ostali malo dužni. Sparina je ubila prvo poluvrijeme, a tu sam pogriješio s početkom utakmice u 18:00 sati"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri