Organiziranošću i zajedništvom do rezultata

Kramarić: "Mora prevladati kolektiv, gleda nas cijela Hrvatska"

11.06.2018.

Kramarić: "Mora prevladati kolektiv, gleda nas cijela Hrvatska"
Foto: Drago Sopta/HNS

Na prvoj konferenciji za medije po dolasku u Roščino, svoje je dojmove iznio reprezentativni napadač Andrej Kramarić.

Hrvatska - Nigerija
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 1. kolo.
16. lipnja 2018., 21:00.
Stadion Kalinjingrad, Kalinjingrad.

Plasman na SP i ciljevi u Rusiji 

"Hrvatskoj mnogo znači što smo na Svjetskom prvenstvu. Nije nam bila laka skupina u kvalifikacijama, morali smo u doigravanje, ali sada smo došli sa sjajnim igračima i motivacija nam je na visokoj razini. Želja nam je proći skupinu, a onda uz malo sreće nadamo se dogurati što je dalje moguće. Žao nam je zbog propuštene prilike u Francuskoj, uvjeren sam da je Hrvatska trebala biti taj Portugal s obzirom na to kako smo igrali, zato i uvijek ističem kako u sportu treba imati dozu sreće"

Suparnici u Skupini D 

"Najteži nam je suparnik u ovom trenutku Nigerija jer je prvi. Moramo biti potpuno koncentrirani, tom utakmicom otvaramo ili zatvaramo vrata drugog kruga. O Argentini ne moramo puno pričati, oni su među favoritima cijelog Svjetskog prvenstva. Island je neugodna momčad i nikad se ne zna kako će utakmica s njima izgledati"

Kvaliteta reprezentacije, smještaj i atmosfera 

"Zadovoljstvo mi je igrati u ovakvoj reprezentaciji, imamo jednu od najboljih veza u Europi, ako ne i u svijetu. Velika je čast igrati s igračima poput Modrića, Rakitića i Kovačića. Uvijek ću dati sve od sebe da budem na njihovoj razini i da pomognem Hrvatskoj. Smještaj nam je interesantan, s obzirom da se nalazimo usred šume, pored jezera i to mi se sviđa jer volim prirodu. Atmosfera je dobra, osjeti se zajedništvo. Pripremamo se za ono najvažnije i nadam se da će se to pokazati na terenu. Bez obzira tko bude igrao, mora prevladati kolektiv jer gleda nas cijela Hrvatska"

Suradnja s Modrićem i pozicija u momčadi

"Modrić nam puno znači, jedan je od najboljih na svijetu. Kako on nama pomaže na terenu, tako bismo i mi htjeli njemu pomoći da za krunu karijere napravi veliki rezultat s Hrvatskom. Uz njega svaki igrač može napredovati. Iza mene stoje brojke i rezultati, dajem sve od sebe za momčad, no ne stavljam ja sebe na papir - to je izbornikova odluka, a svima zahvaljujem na podršci, to mi je motivacija za daljnji rad. Igrao sam na raznim pozicijama kroz sezonu i ne želim se uvlačiti u tu raspravu"

O izborniku Zlatku Daliću

"Od prve utakmice s njim na klupi znalo se za svakog igrača tko što treba napraviti, a to je veliki posao. Iz organiziranosti na terenu i zajedništva proizlazi rezultat, makar se utakmice često odlučuju individualnim potezima. Izbornik nas tjera da budemo spremni na sve"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri