Rusija svladala Saudijsku Arabiju

Otvoreno Svjetsko prvenstvo, domaćinu veliko slavlje

14.06.2018.

Otvoreno Svjetsko prvenstvo, domaćinu veliko slavlje
Foto: Getty Images

U Moskvi je utakmicom Rusije i Saudijske Arabije otvoreno Svjetsko prvenstvo, koje će trajati od 14. lipnja do 15. srpnja.

Uz svečanost otvaranja - na kojoj je nastupio i Robbie Williams, a pozdravne su govore održali ruski predsjednik Vladimir Putin te predsjednik Fife Gianni Infantino - nogometne reprezentacije domaćina Rusije i Saudijske Arabije otvorile su svjetsku smotru.

Na stadionu Lužniki ruski su se navijači radovali već nakon 12 minuta igre, kada je Gazinski glavom zatresao saudijsku mrežu, dok je na isteku prvog poluvremena Čerišev efektnim potezom zaključio rusku akciju za 2:0.

Na 3:0 povisio je Dzjuba u 71. minuti utakmice, tik po svom ulasku u igru, za 4:0 pogodio je Čerišev vrlo lijepim udarcem u prvoj minuti sudačke nadoknade, a u posljednjim sekundama konačnih 5:0 postavio je Golovin iz slobodnog udarca. U drugoj utakmici Skupine A u petak se sastaju Egipat i Urugvaj, a Rusija će u drugom kolu zaigrati protiv Egipta.

Na ovom završnom turniru nastupit će 32 reprezentacije, na 12 stadiona u 11 ruskih gradova, a bit će odigrane ukupno 64 utakmice. Finale je na rasporedu ponovno na stadionu Lužniki, 15. srpnja.

Prestižni naslov svjetskih prvaka brane Nijemci, koji su prije četiri godine u finalu u Brazilu pobijedili Argentinu, a upravo će svjetski viceprvaci biti među hrvatskim suparnicima u Skupini D, zajedno s Nigerijom i Isladnom. Vatrene prva utakmica čeka protiv Nigerije, 16. lipnja u Kalinjingradu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri