Slavlje u Kalinjingradu

Hrvatska otvorila SP pobjedom nad Nigerijom

16.06.2018.

Hrvatska otvorila SP pobjedom nad Nigerijom
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Hrvatska se u Kalinjingradu sastala s Nigerijom i osvojila vrijedna tri boda.

HRVATSKA - NIGERIJA 2:0 (1:0)
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 1. kolo.
Stadion Kalinjingrad, Kalinjingrad.

Sudac: S. Ricci (Brazil)

Strijelci: 1:0 - Etebo (32' - ag), 2:0 - Modrić (72' - 11m)

Žuti kartoni: Rakitić (30'), Ekong (70'), Brozović (89')

Hrvatska: Subašić, Strinić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Modrić, Rakitić, Perišić, Kramarić (60' Brozović), Rebić (78' Kovačić), Mandžukić (86' Pjaca). Izbornik: Z. Dalić.

Nigerija: Uzoho, Shehu, Balogun, Ekong, Idowu, Ndidi, Etebo, Mikel (88' Nwankwo), Moses, Iwobi (62' Musa), Ighalo (73' Iheanacho). Izbornik: G. Rohr.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija po prvi je puta nakon 1998. godine pobijedila u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. U Kalinjingradu je nadjačala reprezentaciju Nigerije rezultatom 2:0.

Perišić i Kramarić otvorili su susret dobrim udarcima tik iznad i pored gola, a do vodstva su Vatreni stigli u 32. minuti. Modrić je izveo korner, Mandžukić pokušao glavom, a Etebo skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Prije odmora još je jednu priliku imao Kramarić, također glavom.

Foto: Drago Sopta/HNS

Početkom drugog poluvremena Nigerija je krenula po izjednačenje, no hrvatski je blok u nekoliko navrata dobro reagirao, a nigerijskim je napadačima nedostajalo preciznosti.

Igrala se 70. minuta kada je Mandžukić izborio kazneni udarac, a kapetan Modrić mirno matirao Uzoha za udvostručenje hrvatske prednosti.

Foto: Drago Sopta/HNS

Do kraja susreta Nigerija je zaprijetila preko Baloguna i Ighala, a u samoj završnici veliku je priliku za treći pogodak Hrvatske imao Kovačić, no Uzoho je obranio.

U drugoj utakmici prvog kola Skupine D Argentina i Island odigrali su bez pobjednika (1:1), a u drugom se kolu sastaju Argentina - Hrvatska (21. lipnja, Nižnji Novgorod, 20:00) te Nigerija - Island (22. lipnja, Volgograd, 17:00).

SP, Skupina D:
1. Hrvatska 3
2. Argentina 1
3. Island 1
4. Nigerija 0

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri