Ništa nije gotovo

Dalić: "Ova slika iz Kalinjingrada bila je fantastična"

16.06.2018.

Dalić: "Ova slika iz Kalinjingrada bila je fantastična"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije po završetku utakmice protiv Nigerije na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Dobar početak, daleko od kraja 

"Čestitam igračima na sjajnoj pobjedi i na osvojena tri boda. Utakmica je bila teška, protiv dobrog suparnika, ali bili smo disciplinirani i odgovorni. Mislim da smo zasluženo pobijedili, nismo željeli ništa kalkulirati, a na kraju nije važno kako se pogoci postignu. Moramo težiti boljoj, učinkovitijoj igri prema naprijed, no nećemo cjepidlačiti. Pobjeda u prvoj utakmici velikih natjecanja obično nam je značila prolaz skupine, ali još je dosta posla pred nama. Srušili smo 20 godina staru tradiciju i možemo biti sretni, ali ništa nije gotovo. Napravili smo tek jedan mali korak i moramo početi misliti o Argentini"

Kramarić, Vida, Lovren

"Kramarić je igrao dobro, a izvadio sam ga jer smo željeli Brozovićem pojačati trku u veznom redu te osnažiti posjed lopte, pri čemu bismo malo oslobodili Modrića i Rakitića. Vida i Lovren dobili su prednost nad Ćorlukom jer su brži, a mi smo išli često prema naprijed. Obojica su odigrala dobro, djelovali su čvrsto i pouzdano, igrajući bez greške. Ćorluka nam je i dalje važan te ćemo vidjeti hoće li biti situacija da zaigra protiv Argentine"

Navijačka podrška u Kalinjingradu 

"Nismo očekivali ovoliko navijača, zbog njih smo se osjećali kao da igramo kod kuće. Velika im hvala, došli su iz svih krajeva svijeta i Hrvatske te pokazali koliko vole reprezentaciju. Igrali smo za njih. Možda je njihov toliki broj čak bio i malo opterećenje za nas, ali ovi prizori iz Kalinjingrada bili su fantastični i neka se ponove. Stadion je prekrasan, jedino je šteta što nemamo takav u Hrvatskoj"

Nadolazeći okršaj s Argentinom

"Kada sam gledao utakmicu s Islandom i Argentina je povela, nadao sam se da će Argentina i pobijediti. No, kada je Island izjednačio, navijao sam da ostane neriješeno. Sigurno će to biti teška, drugačija utakmica, ali tri boda donose nam prolaz skupine. Moramo gledati sebe, spremiti se kako najbolje možemo. Bit će nekih promjena, a s druge strane Argentina ima Messija i može napraviti sve. Poštujemo sve suparnike, pogotovo Argentinu, ali držat ćemo se svog stila. Imamo malu prednost na tablici, no ne smijemo ništa čekati. Moramo biti na visokoj razini. Igranje protiv velikog suparnika zapravo je lagano, predstavlja užitak i veselje, no moramo tražiti i dobar rezultat"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri